in

5 vanliga contouring-misstag – och hur du undviker dem

misstag contour

Den senaste tiden har contouring slagit igenom stort – mycket tack vare Kardashian-systrarna. Men contouring kan vara ganska svårt och det är lätt att det blir fel. Här är 5 vanliga misstag och hur man löser dem: Mer

 1. misstag: Att inte blenda tillräckligt

  1452697229 kim kardashian contouring makeup
  Blending, att sudda ordentligt, är a och o när det kommer till contouring. Det finns inget som sabbar det så mycket som raka linjer. Så se till att sudda, sudda, sudda och blenda, blenda, blenda tills alla skarpa linjer är borta.

 2. misstag: Att använda fel färg

  contour 4

  Färgen du använder när du contourar ska i största möjliga mån efterlikna den färg som skapas av naturliga skuggor i ditt ansikte. Är man ljus i hyn ska contourfärgen vara åt det brungråa hållet, medan de för mörkare hy passar med en kall brun.

 3. misstag: Att använda fel formula

  contour-anastasia
  Creme-kit, Eleven, 545 kr och Puder-kit, Eleven, 545 kr.

  När man contourar kan man använda olika typer av formula på produkterna, antingen i puder eller creme. Puder passar bäst för nybörjare, eftersom det är lättare att sudda och bygga på med puder. Creme-formula passar bra när man ska ha extra mycket smink och känner sig trygg i sina skills.

 4. misstag: Att använda en produkt med för mycket skimmer i

  578441621

  Din contouring-produkt ska i största möjliga mån vara helt matt för bästa resultat!

 5. misstag: Att använda fel borste

  En contouring-borste ska helst vara smal, snedställd och ha lösa strån för att kunna blenda så bra som möjligt. Det gäller om du använder produkter i puderform. För creme-produkter är det en Beautyblender eller annan typ av svamp som gäller!