in

5 tips för torra händer

bild 21
5 tips för torra händer

Är du trött på att dina händer blir fnasiga och torra så fort det blir kallt ute? Lugn, VeckoRevyn levererar 5 knep som håller dina händer mjuka, lena och återfuktade hela vintern!

Mer

hand

På vintern blir luften både kallare och torrare, vilket drar fukt ur huden. Händerna drabbas oftast hårdast eftersom de ofta utsätts för en tredje uttorkande faktor – varmt vatten vid handtvätt. Men vi kan ju inte sluta tvätta händerna bra för att det blir kallt ute. VeckoRevyn ger dig 5 dundertips som håller händerna mjuka och fina i vinter!

SÅ SLIPPER DU TORRA HÄNDER:

GLÖM INTE VANTARNA
Ett par varma vantar skyddar händerna mot den uttorkande kylan när du är utomhus.

SMÖRJ
Se till att alltid ha en handcreme (i nödfall funkar såklart även bodylotions) i väskan. Smörj in efter varje handtvätt! Satsa gärna på en kräm som innehåller E-vitamin, sheasmör eller aloe vera som ska verka extra fuktgivande.

VARNING FÖR VATTEN
Tvätta händerna i ljummet vatten istället för skållhett. Diskar du ofta för hand? På med diskhandskarna!

DUNDERKUR
Vill du få en rivstart på din återfukningsprocess? Börja med att peela händerna med en vanlig kroppsskrubb för att få bort gammal hud. Smörj sedan in händerna ordentligt med favorithandkrämen, och efter det låter du händerna vila i ett par tunna bomullsvantar i någon timme (eller ännu bättre, hela natten!).

SNÅLA MED TVÅLEN
Tvål tvättar inte bara bort fet smuts, utan också hudens egna fett. En riktig fukttjuv med andra ord! Det behövs inte mer än en liten, liten mängd tvål för att händerna ska bli rena.

Mer om skönhet på VeckoRevyn.com…
TIPS: Så gör du din egna handcreme, VR TESTAR: Ansiktscremer för torr hy, FRÅGOR OCH SVAR:Så får du ordning på torr hy