in

3 skönhetstips för dig med torr hy

torrhyny
Naomi Watts, Drew Barrymore, Nicky Hilton och Heidi Klum har en sak gemensamt - torr hy.

Vill du slippa det ständiga fnaset och den strama känslan? VeckoRevyn lär dig ta kontroll över din torra hy, och guidar dig tre steg närmre drömhyn, här!

Mer

therese

VeckoRevyns skönhetsexpert, Therése Hallberg, tipsar:
Torra och fnasiga näsvingar är inget direkt tecken på att din hudtyp är torr. Tvärtom kan alla hudtyper, också feta, få uttorkade näsvingar ibland. Är du däremot fnasig och stram över kinderna, hakan och pannan är du troligen en torris.

Den torra huden har lätt för att bli torr och fnasig och känns ofta stram, får sällan akne och har i regel små porer.

 

TIPS #1: Så rengör du torr hy!

Fuktgivande rengöring är din bästa vän, särskilt sådana som kommer i olje-, creme- eller mjölkbaserade former. Eftersom ansiktsvatten verkar uttorkande kan du skippa det helt – särskilt om produkten i fråga innehåller alkohol. En fuktgivande ansiktsspray framför datorn på jobbet är en bra idé, eftersom skärmen drar fukt ur huden.

TIPS #2: Så återfuktar du torr hy!

Din hy mår prima av en rejält återfuktande ansiktsmask en gång i veckan, så se till att du har sådana hemma. Var också särskilt noga med att applicera återfuktande creme efter rengöring. Var inte rädd för att använda riktigt feta cremer på natten, känns de för tunga dagtid finns det lättare lotions som trots sin tunnare konsistens verkar återfuktande.

TIPS #3: Foundation för torr hy!

En sån tur att det finns foundations med oljor i sig ute på marknaden, för det är nämligen vad du ska satsa på. Med fuktgivande ingredienser glider cremen bättre på din torra hy och fäster bra utan att kännas kakig eller krackelerad efter lunch. Foundations i cremeform fungerar också fint för den torra huden. Använder du en färgad dagcreme kan du behöva en vanlig ansiktscreme under, annars kan den färgade cremen bli randig och fläckig på extra torra områden.

Tidigare artiklar i samma serie: 3 skönhetstips för dig med fet hy!

Mer om skönhet på VeckoRevyn.com…
VR testar: Ansiktscremer för torr hy, Så får du ordning på torr hy, Så botar du torra vinterläppar