in

3 skönhetstips för dig med känslig hy

sensitiveskinny
Courtney Cox, Pixie Lott, Cameron Diaz och Amanda Seyfried har alla känslig hy.

Vill du slippa rödflammiga partier och irriterad hy? VeckoRevyn lär dig ta kontroll över din känsliga hy, och guidar dig tre steg närmre drömhyn, här!

Mer

therese

VeckoRevyns skönhetsexpert Therése Hallberg tipsar:
Känslig hy behöver oftast skyddas från parfym och färgämnen. Försök att använda så få hudprodukter som möjligt och var hellre ett märke troget än flera olika för att undvika irritationer. Utbudet av produkter för känsliga har exploderat de senaste åren, så det finns ett brett utbud i alla prisklasser.

Känslig hy är känslig för kyla, värme, parfymerade produkter, sol och torr luft. Flammar och kliar lätt.

 

TIPS #1: Så rengör du känslig hy!

Satsa på produkter som är fria från parfym, färgämnen och andra tillsatser som kan orsaka irritationer. Det finns många hudvårdsserier som riktar sig mot känslig hy, från billigare budgetalternativ till dyrare lyx. Ju dyrare behöver inte vara desto bättre, så prova dig fram. Prova nya produkter i armvecket och introducera nya produkter en i taget.

TIPS #2: Så återfuktar du känslig hy!

Satsa gärna på cremer som innehåller solskyddsfaktor, eftersom din hy är extra känslig för solens strålar. Att peela känslig hy går bra, om du använder uttalat milda produkter och är lätt på handen. Också känslig hy behöver en fuktboost då och då, det bästa alternativet är en som är uttalat anpassad för känslig hy. Känner du dig osäker, prova i armvecket först.

TIPS #3: Foundation för känslig hy!

Mineralbaserade foundations är värda ett försök, eftersom de innehåller lugnande och vårdande ingredienser som till exempel zink. Undvik foundations som innehåller olja, eftersom de kan irritera dn känsliga hy. Varianter som verkar anti-age kan också ge upphov till irritation.

Tidigare artiklar i samma serie: 3 skönhetstips för dig med fet hy, 3 skönhetstips för dig med torr hy, 3 skönhetstips för dig med akne

Mer om sköhet på VeckoRevyn.com…
Så täcker du mörka ringar under ögonen – 5 smarta tips, 7 snabba tips, så får du drömvolym på nolltid!, VeckoRevyn testar: Kompaktpuder