in

3 skönhetstips för dig med fet hy

fethyny
Fergie, Victoria Beckham, Christina Aguilera och Jessica Alba är alla exempel på personer med fet hy.

Vill du slippa glanset, den oljiga känslan och de välbekanta finnarna? VeckoRevyn lär dig ta kontroll över din feta hy, och guidar dig tre steg närmre drömhyn, här!

Mer

therese

VeckoRevyns skönhetsexpert, Therése Hallberg, tipsar:
Att hitta och använda rätt rengöringsprodukt är jätteviktigt för din huds välmående. Under dagen samlas smuts och fett i ansiktet som måste tvättas bort, annars kan de täppa till porerna och orsaka orenheter. Samtidigt är det viktigt att använda en rengöringsprodukt som är anpassad för din hudtyp. Använder du till exempel rengöring som är alldeles för stark riskerar du att tvätta bort hudens egna, naturliga fuktbarriär och skapa obalans i huden.

Fet hud känns oljig och blank främst över haka, kinder och panna. Stora porer och akne är vanligt.

 

TIPS #1: Så rengör du fet hy!

Leta efter produkter som är särskilt anpassade för fet hy, gärna gelbaserade. Undvik produkter som innehåller oljor, inte minst mineralolja, eftersom de kan bidra till att huden känns ännu fetare. Använd inte heller starka produkter som verkar antibakteriellt. Visst behöver din hy något som verkar uttorkande på det feta partierna, men använder du för starka preparat kan hudens egna fettproduktion spinna loss och skapa en ond cirkel. Milda produkter som är djuprengörande och på sikt råder bot på det oljiga är allra bäst.

TIPS #2: Så återfuktar du fet hy!

Oljefria fuktcremer är att föredra, eftersom olja bidrar till att huden blir blank och känns fet. Satsa istället på varianter som verkar milt mattande. Ett annat tips är produkter som inte innehåller ämnen som täpper till porerna och kan orsaka plitor, de kallas ofta för non-comedogenic. Är du tonåring och har fet hy kan det vara ett hett tips att skippa fuktcremer helt och hållet, eftersom de kan täppa till porerna och orsaka orenheter. Din hy håller sig väl återfuktad på egen hand!

TIPS #3: Foundation för fet hy!

Har du oljig hy har du säkert någon gång upplevt att din foundation svettats bort under eftermiddagen. Men väljer du foundations som är oljefria blir hållbarheten mycket bättre. Glöm inte att försegla med löspuder. Ett annat tips är så kallade blotting papers, som suger upp överflödigt fett och är enkla att bära med sig.

Mer om skönhet på VeckoRevyn.com…
Så räddar du slitet hår!, VR’s STORA RENGÖRINGSSKOLA, Perfekt foundation i 4 steg!