in

3 skönhetstips för dig med akne

aknehyny
Lindsay Lohan, Britney Spears, Avril Lavigne och Khloe Kardashian är vana vid att tampas med finnar.

Vill du slippa plitor, flammiga blemmor och rodnader? VeckoRevyn lär dig ta kontroll över aknen, och guidar dig tre steg närmre drömhyn, här!

Mer

therese

VeckoRevyns skönhetsexpert Therése Hallberg tipsar:
Aknebenägen hy behöver, liksom andra hudtyper, en peelingkur ibland för att bli av med döda hudceller. Har du mycket finnar finns dock risken att din peeling kan sprida aknebakterier över hela ansiktet. Var därför varsam när du peelar. Känns det som om peelingen orsakar mer finnar, sluta omedelbart.

Plitor och flammiga blemmor är ett konstant problem. Rodnader och ärrbildning kan förekomma i svårare fall.

 

TIPS #1: Så rengör du aknebenägen hy!

Den dagliga rengöringen är superviktig för den aknebenägna huden, eftersom både överflödigt fett och smuts måste avlägsnas för att problemen ska bli mindre. Satsa på rengöringsprodukter som rengör porerna på djupet. Är de dessutom non-comedogenic och innehåller aknebekämpande medel har du fått jackpott. Rengör noga både morgon och kväll. Ett milt ansiktsvatten kan göra underverk.

TIPS #2: Så återfuktar du aknebenägen hy!

De senaste åren har återfuktande produkter med aknedödande ingredienser blivit en allt vanligare syn på hyllan, både i dyrare och billigare versioner. Passa på att använda starkare punktbehandlingar nattetid och applicera gärna en smutsutdrivande mask åtminstone en gång i veckan.

TIPS #3: Foundation för aknebenägen hy!

Mineralfoundations är ett bra alternativ eftersom de sägs bekämpa orenheter. Dessutom är de fenomenala på att kamouflera röda partier. Vill du ha en foundation med kraftigare täckning är foundations som kommer i creme- eller stiftform ett bra tips. Glöm inte att rengöra ansiktet ordentligt på kvällen om du använt mycket smink. Feta foundations kan nämligen bidra till att porerna täpps till och ännu fler finnar uppstår

Svår vuxenakne kan behöva behandlas medicinskt. Flera receptbelagda läkemedel finns idag att få i enighet med läkare. Exemepl på sådana läkemedel är Vitamin B5, Roccutan och Duac.