in

19 saker bara du som är beroende av smink kan relatera till

Älskar du smink lika mycket som vi gör? Och kan spendera timtal med att gå i sminkbutiker och testa en massa nya produkter? Då kommer du känna igen dig i denna listan! Mer

1. Du har allt du behöver, och lite till, men more is more när det kommer till smink

ariel

Du har så många ögonskuggspaletter och olika rouge att du knappt hinner använda allt, men din samling blir liksom aldrig komplett. Och att kasta läppstift som är tre år gamla och som du använt cirka fem gånger? Aldrig i livet, någon dag kanske du får för dig att använda det där dammiga röda läppstiftet som legat längst bak i sminklådan hur länge som helst.

 

2. Bästa sättet att bli bästis med dig? Beröm dina grymma contouring-skills

bonding-makeup

Visst blir du jätteglad när någon ger en komplimang för din grymma personlighet eller att du presterat bra på jobbet, men det är ändå något speciellt att få en komplimang för dina ögonbryn som verkligen är on fleek i dag.

 

3. När du är stressad och bara ska försöka rätta till din eyeliner liiite grann…eyeliner

Du vet när eyelinern bara blir tjockare och tjockare och till slut struntar du i alltihop och tvättar bort den igen. Vissa dagar går det verkligen inte att få till den där knivskarpa lilla vingen, och då är det bäst att bara ge upp direkt istället för att förlora fem minuter på att försöka fixa till den.

 

4. Att du är omringad av män som på riktigt tycker såhär gör att du vill sminka dig ännu mer

golden-eyelids

Generellt sett använder inte män smink och har kanske därför inte lika mycket kunskap som oss inom området, men vi kan fortfarande inte förstå att det på riktigt finns de som tycker detta är en rimlig åsikt. Alla vet ju att man inte föds med guldiga ögonlock liksom?

 

5. Du skulle kunna starta en mindre butik med alla dina sminkprodukter

makeup-hoarder

När du samlar ihop allt ditt smink så inser du att du kanske har för mycket smink än vad som är försvarbart, men du har ju faktiskt plats för allting. Även om det innebär några fulla skolådor under sängen.

 

6. När du har läppstift på dig borde det vara underförstått att ingen får pussa dig.

ruin-makeup

Visst är det sant att du inte ska vara tillsammans med en partner som får din mascara att rinna på grund av att du gråter över hen, men att din kärlek ska kleta ut ditt läppstift är inte heller okej. Plus att det faktiskt inte är så najs att pussa någon när man har kletiga läppar. Det tycker väl ingen?

 

[adSpace placement=”manual”]

7. När du har en dålig sminkdag har du en dålig dag. Punkt.

attitude

En dålig hårdag kan du gömma under en mössa eller genom att sätta upp håret i en tofs, men ditt ansikte syns ju hela tiden. Nej, när inget går som du vill i sminkväg vill du helst bara krypa under täcket igen.

8. Det är skillnad på butik och butik när det gäller hur mycket du är beredd på att lägga på smink

lipstick-prices

När du är inne i din bästa sminkbutik reflekterar du inte så mycket över att det kanske är dyrt med en ögonskugga för 400 kronor, men du skulle aldrig i ditt liv få för dig att köpa en ögonskugga på ICA för samma pris.

9. Du har en alldeles speciell kärlek för smink och du vet att den kommer last forever

coming-for-yah

När sminknyheter släpps är du inte sen med att kolla upp exakt vilka produkter du vill köpa och sedan skriva upp det på den redan långa listan. Du har inte råd att köpa allt men det är ju tur att det finns jul och födelsedag…

10. Du kan inte riktigt kontrollera dig själv när du köper en ny produkt, du vill använda den överallt och hela tiden

highlighter

Det finns ingen bättre känsla än att öppna en förpackning och plocka upp den nya fina, rena produkten för första gången. Och sedan vet du att den aldrig kommer vara så ren som just då, eftersom att du kommer använda den varje dag i minst två veckor.

 

11. Som alltid är tydligen allt vi gör till för att pleasa män… *not*

impress-men

Det vore ju helt bananas att tro att vi tjejer faktiskt sminkade oss för att vi vill det, och inte för att imponera på killar. Men så är det, även om ni snubbar tror på det eller inte. Allt handlar inte om er hela tiden. Det är egentligen inte så mycket som handlar om enbart er alls, faktiskt.

 

12. Du kan spendera timmar med att titta på olika tutorials på YouTube

tutorial

Du tittar hellre på olika beutybloggers när de visar first impressions på de senaste it-produkterna och roliga sotningar än att hänga i soffan med resten av familjen, samtidigt som du försöker dig på precis samma makeup hemma.

13. Du drömmer om att ha en fin och organiserad sminkförvaring och är avundsjuk på alla som har det

makeup-organizing

Du har nästan dåligt samvete över hur du låter allt ditt smink ligga huller om buller i lådor och burkar, men just nu har du ingen plats till att köpa en megastor (vilket är det som krävs) sminkförvaring.

[adSpace placement=”manual”]

 

14. Du associerar ord lite annorlunda än andra människor

lingerie

När du pratar om att du älskar espresso pratar du inte om kaffe som folk tror, utan om din favoritögonskugga som du tycker är den perfekta färgen för en vardaglig sotning.

 

15. Du frågar dig själv lite för ofta om det är rimligt att lägga dina pengar på smink istället för att köpa mat

buy-more

Du vill verkligen testa den nya mascaran, och du behöver ju en ny foundation… Men samtidigt är det en vecka kvar innan lönen kommer och du vet att i kylskåpet hemma finns det bara yoghurt och en rutten banan. Kanske kompromissa och köpa foundation nu och leva på nudlar resten av månaden?

 

16. Dina kompisar tror att du är känslokall eftersom att du inte ens gråter när ni tittar på The Fault in Our Stars, men du vill bara inte förstöra din makeup

cry

Du har med åren utvecklat en något hård personlighet eftersom att det inte funkar i längden att börja gråta för minsta lilla, och förstöra din sminkning. Därför har du lärt dig att hålla dina känslor inne och istället fått smeknamnet isdrottningen av folk i din närhet…

 

17. Du kan spendera en kvart på att fixa till ditt ena ögonbryn bara för att det inte liknar det andra

left-eyebrow

Vi vet, det finns inget mer frustrerande än när ens ögonbryn ser helt olika ut. Men kom ihåg att dina ögonbryn är syskon, och inte tvillingar. Work with what you got och tänk på att ingen kommer titta på dem så nära som du gör framför spegeln på morgonen.

 

18. Du kan försöka lura dig själv men innerst inne vet du att du aldrig kan lova dig själv att inte köpa smink

sephora1

Precis som små barn som vill göra precis det som de inte får göra, så är du likadan. Om du bestämmer dig för att inte köpa smink på två månader vet du att det är dömt att misslyckas. Regler är till för att brytas och så vidare.

 

19. Du försvarar ditt sminkberoende med att det är bättre än att vara beroende av nikotin eller kaffe

hoarding

Det spelar ingen roll hur många gånger din mamma eller bästis säger åt dig att sluta köpa smink. Du nickar, ler och går sedan och köper ett nytt rouge i protest.