in

10 tips för rödhåriga!

bild 49
10 tips för rödhåriga!

Naturligt rödhårig eller funderar du på att skaffa dig en flammande hårman genom fusk? Spelar ingen roll! VR vet vad du ska tänka på inför färgningen och hur du bäst tar hand om ditt röda hår.

Mer

red

Rödhårig på naturlig väg eller med hjälp av din frisör? Eller funderar du kanske på att våga färga ditt hår i flammande rött? VR vet vad du ska tänka på inför färgningen – och hur du sköter om ditt röda hår på bästa sätt. Spana in!

5 TIPS FÖR DIG SOM VILL BLI RÖDHÅRIG

x Goda nyheter! Oavsett vilken din naturliga hårfärg är kan du hitta en röd nyans som passar just dig.

x Koppar, körsbär eller kastanj kan se ut på många olika sätt. Ta därför med dig en bild på just den nyans du vill ha när du går till frisören, så slipper du bli besviken.

x Färgat rött hår bleks fortare än andra konstgjorda nyanser, eftersom röd färg innehåller stora molekyler som det är svårt för håret att hålla sig fast i. Investera därför i produkter för rött hår, så håller färgen längre.

x Det kan hända att den makeup du är van vid, som läppstift- och ögonskuggornyanser, skär sig med ditt nyfärgade, röda hår. Att byta hårfärg kan bli en dyr historia – också för din necessär.

x Skydda ditt hår med produkter som innehåller solskyddsfaktor, så att det inte förvandlas till morotsröda nyanser.

5 TIPS FÖR DIG SOM REDAN ÄR RÖDHÅRIG

x Orättvist, men naturligt rött hår som är skadat har en tendens att se extra slitet ut. Se därför till att slösa ordentligt med både balsam och inpackning.

x Vill du framhäva din röda färg? Skölj håret med en blandning gjord av rödbetor och varmt vatten.

x Håll dig undan puder och foundations som är alltför rosa eller gula och investera i produkter som går i neutrala, ljus-beiga nyanser.

x Smaken är som baken, men rödhåriga skönheter passar ofta sämre i orange-röda, röda och korallfärgade läppstift. När det gäller ögonskuggor blir rödhåriga gudomligt snygga i nyanser som går i guld, champagne, brunt och grått.

x Solskyddsfaktor är ett måste, eftersom din hud är tunn och extra känslig för solen.