in

10 tips för dina naglar!

naglarsvart

Nyfiken på hur du får nagellacket att torka snabbare, hur du motverkar missfärgningar och varför du aldrig ska skaka nagellacksflaskan? Grattis, VR samlat svaren på dessa frågor och ytterligare 7 smarta nageltips. Spana in!

Mer

Hur får jag naglarna att växa fortare?
SVAR:
Massera dina naglar så ofta du kan! Det stimulerar blodflödet i nagelbädden och gör att naglarna växer snabbare.

Nej, jag har målat utanför naglarna!
SVAR:
Ingen panik! Eftersom nagellack inte fäster på hud är det enkelt att skrapa bort fläckarna med hjälp av vatten. Men vänta tills lacket har torkat!

Hur slipper jag missfärgade naglar?
SVAR:
Gör det till en god vana att alltid måla naglarna med ett ofärgat baslack innan du använder kulörare nyanser. Det förhindrar att dina naglar blir missfärgade. Ett lager ofärgat baslack ovanpå färgen ser dessutom till att dina naglar behåller färgen längre.

Vad ska jag göra åt torra naglar och spruckna nagelband?
SVAR
: Olja är dina torra naglars bästa vän! Har du ingen nagelolja hemma, prova istället att doppa fingrarna i en skål med uppvärmd olivolja.

Mitt lack hinner aldrig torka. Vad ska jag göra?
SVAR:
Prova att stoppa dina naglar i kallt vatten när du precis är lagt på nagellack, det hjälper lacket att torka fortare.

Vad ska jag äta för att få fina naglar?
SVAR:
Dina naglar behöver dagligen vitaminer för att bli starka och friska. Särskilt a-, b- och c-vitamin, liksom öljäst och kalcium, särker naglarna och gör dem både vackra och välmående.

Jag gillar att torka naglarna utomhus. Är det dumt?
SVAR:
Nej, men undvik gärna att sitta med dina nylackade naglar i solen. De brännande strålarna kan medföra att lackets yta får blåsor och gör färgen fläckig och ojämn.

Jag kan inte sluta bita på naglarna, vad ska jag göra?
SVAR:
Kosta på dig en riktigt dyr manikyr på en nagelsalong. Varje gång du vill bita på nageln kommer du, förhoppningsvis, komma ihåg den dyra behandlingen och låta bli naglarna.

Hur gör jag en snygg manikyr på typ två minuter?
SVAR:
Skippa lack i mörka nyanser och satsa på ett genomskinligt eller semi-transparent lack! Skulle du kladda eller missa en fläck syns det nästan inte alls.

Jag brukar skaka nagellacksflaskan, är det fel?
SVAR:
Ja, för små luftbubblor kan bildas och gör att lacket får sämre kvalitet och hållbarhet.  Rulla hellre flaskan mellan händerna innan du börjar måla.