in

10 skönhetsklassiker

fungerar de verkligen
10 skönhetsklassikerYves_saint_Lauren, Touche_Eclait, Lancome, Juicy_tube, Christopher_Kane, Maybelline, Great_Lash, Clinique, Dramatically_Different_Moisturizer_Gel, Nivea_Creme, Nars, Orgasm, Smiths, Rosebud_Salve, Rosebud, L'oréal, Elnett_Satin_Spray

Hypade och hyllade. Men vilka håller måttet? Mer

fungerar de verkligen

Minst en av de här produkterna hittar du i varje kvinnas badrumsskåp

De har blivit hypade till oändlighet av skönhetsredaktörer och modetidningar – Vi snackar såklart om de moderna skönhetsklassikerna. Slutsålda världen över och älskade av hela vänskapskretsen. Vissa produkter tillhör helt enkelt den fasta inredningen i mångas handväskor.

Men hur bra fungerar verkligen produkterna och är de värda sitt pris? Kolla in Veckorevyn.com:s topplista över de tio största skönhetsklassikerna!

Experten: Skönhetsredaktören Therése Andersson

idtui2gz9pg4cg97nl0d1aia43suwri

Sminkbloggerskan och skönhetsredaktören Therése Anderson är Veckorevyns egna expert på allt inom smink och skönhet. Som läppgloss-junkie och sminkentusiast hjälper hon till genom att vägleda oss genom den snåriga djungeln av skönhetsprodukter.

Är det värt pengarna att köpa en dyr klassiker?
– Ja, de är ju klassiker av en anledning. Produkterna är oftast bra och de håller länge. Däremot ska man inte blint tro att en klassiker alltid är bra ”bara för att”. 

De tio största skönhetsklassikerna:

10. Lancômes Juicy Tube

juicy tube

Ett hata eller älska-läppglans som varit storsäljare i flera år hos sminkhuset Lancôme. Finns i tio färger och en har även tillverkats i speciella utgåvor tillsammans med olika designers som exempelvis Christoper Kane. Kända för sin goda doft. Pris: Ca 195 kr.

Theréses utlåtande: Jag har nästan alltid ett Juicy Tube i väskan men jag är inte riktigt säker på varför. Den ger inte särskilt mycket färg, är alldeles för kletig och luktar ingenting alls.

9. Maybellines Great Lash

mascaran

För många var Great Lash det självklara valet som första gångs-mascara. Den är USA:s mest sålda mascara och finns numera också som vattenfast. Många har den som absolut favorit och följeslagare medan många anser att den klumpar ihop sig och inte ger någon effekt. Ett plus för det låga priset och att den går att få tag på i praktiskt taget vilken skönhetsbutik som helst. Pris från ca: 60 kr.

Theréses utlåtande: På vilket sätt den här mascaran har nått sitt kultrykte är helt oförklarligt. Mascaran är blöt och klibbig och ger varken volym eller längre fransar. Dessutom är förpackningen allt annat än snygg. 

8. Cliniques Dramatically Different Moisturizer Gel

clinique hoger

Cliniques välkända och lätt tonade fuktkräm är en storsäljare världens över. Ingår i Cliniques trestegs-system för ansiktshudvård. Ska passa bra till blandad och oljig hy. Pris från ca: 360 kr.

Theréses utlåtande: Sägs vara en av världen mest sålda fuktighetscrémer. På min feta blandhud fungerade den dåligt, kinderna blev torra och strama.

7. Nivea Creme

nivea kram

Luktar barndom för de flesta och kan användas för hela kroppen. Ger tyvärr en svag vit hinna om den används på läpparna. Stort plus för att den går att få tag på i praktiskt taget alla världens hörn och inte minst i din vanliga matvarubutik. Pris från ca: 20 kr.

Theréses utlåtande: Klassiker som jag brukade nalla av hemma hos farmor. Doften är full av nostalgiska minnen men jag har inte använt den på flera år. Känns anonym i det allt mer specialiserade utbudet i skönhetsvärlden.

6. Nars Orgasm

nars lang

Rouget som fick sin absoluta stjärnstatus när Cameron Diaz för ett par år sedan gick ut med att det var det enda märket hon använde. Efter det sålde rouget i färgen Orgasm slut i butikerna och blev en favorit hos bland andra Ebba von Sydow. Är lite svår att få tag i Sverige numera, det gäller att shoppa på en webbutik som levererar hit som exempelvis www.hqhair.com. Pris: ca 260 kr.

Theréses utlåtande: Blev outad som en storfavorit i Hollywood och bland andra Cameron Diaz älsklingsrouge. Jag blev nyfiken och köpte, vilket jag aldrig ångrat. Fin färg och bra hållbarhet. En riktig keeper!

5. Smiths Rosebud Salve

rosebud salva

Blev hypad för några år sedan som den bästa husmorskuren för torra läppar och sågs i handväskan på några av de största kändisarna som Kate Hudson. Kan också benämnas som en billigare variant på Elizabeth Ardens Eight Hour Cream. Har blivit utnämnd till ”Bästa skönhetsköp” av magasinet In Style tre år i rad. Köpställen finns på www.rosebud.se. Pris från ca: 89 kr.

Theréses utlåtande: Ständig följeslagare som ger mjuka läppar, håller kolla på flygiga småstrån och återfuktar torra nagelband. Får följa med överallt!

4. Yves Saint Laurent Touche Eclat

ysl

”Mirakelpennan” sägs dölja mörka ringar under ögonen med perfekt resultat varje gång. Tack vare en liten knapp ”pumpar” du ut concealern genom en lätt pensel i andra ändan. En riktigt tax free-klassiker på grund av sitt höga pris. Pris från ca: 385 kr.

Theréses utlåtande: Var en riktig sensation när den kom, eftersom den trollar bort mörka ringar under ögonen på ett litet kick. Idag finns det betydligt billigare märken som är minst lika bra men visst är den en tillgång i necessären.

3. L’oréals Elnett Satin Spray

elnettspray e 3037d1bce01c13631a6a31672519ba90

Klassiska hårsprayen som älskas av alla. Den guldiga förpackningen känns lätt igen i affärerna och är det bästa panikinköpet av hårspray du kan göra en sen fredagkväll på matbutiken. Används av såväl pensionärer som hårstylister. Pris från ca: 44 kr.

Theréses utlåtande: Den enda sprayen som ger hållbar frisyr utan att kladda ihop håret eller få det att kännas tungt. Dessutom är den superlätt att borsta ur på kvällen. Enda minus är doften, den luktar som en inrökt skönhetssalong från 70-talet.

2. Elizabeth Ardens Eight Hour Cream

elizabeth arden

Krämen som från början användes till hästarnas hovar har blivit en klassisk succé och lanserades redan 1934. Kan användas överallt i ansiktet och på kroppen men med fördel på läppar, nagelband och torra knogar. Den säregna doften känner riktiga Eight Hour Cream-junkies igen på mils avstånd. Pris: 50 ml från 160 kr.

Theréses utlåtande: Världens bästa créme mot fnasiga näsor, uttorkade läppar och torra nagelband, om du frågar mig. På hösten och vintern är den min allra bästa vän! Pojkvännen, däremot, är allt annat än förtjust i doften, som luktar som ett helt örtapotek.

Och vinnaren är…

1. Make up Stores Cover All mix

make up store bild

Vinnaren och den överlägst absoluta favoriten blir den tredelade concealerkrämen. Fungerar genom att den framför allt döljer blemmor och färgändringar genom att neutralisera pigmenten i hyn. Genom att blanda de olika färgerna skapar du själv din perfekta färgton. Pris från ca: 255 kr.

Theréses utlåtande: En av världens bästa allround-produkter som trollar bort både mörka ringar, röda näsvingar och annat man vill dölja på två röda. Ett måste i sminkväskan!

Vad tycker du? Vilken klassiker är din favorit? Kommentera!