in

10 ROUGE-TIPS – Hur man applicerar, väljer färg och små, snabba tips och trix!

Här kommer 10 snabba rougetips!  1. Använd ett rouge som har en naturlig färg som är anpassad efter din hudton. Har du kall hy – Använd ett rosa rouge med lite blått i. Har du varm hy kan du använda ett mer aprikosfärgat rouge, alltså ett med mer oranget i. Men använd aldrig ett för […] Mer

Här kommer 10 snabba rougetips! 

1. Använd ett rouge som har en naturlig färg som är anpassad efter din hudton. Har du kall hy – Använd ett rosa rouge med lite blått i. Har du varm hy kan du använda ett mer aprikosfärgat rouge, alltså ett med mer oranget i. Men använd aldrig ett för mörkt rouge, det ska bara ge lätt färg. Less is more!

2. Använd en liten rund borste så att du kommer åt på mindre partier. Den perfekta rougeborsten kommer i från MAC #109.

3. Applicera rouget i en rak linje på kindbenet – det lyfter ansiktet.

4. Applicera aldrig rouget för nära inpå näsan. Tips: Lägg två fingrar från näsvingen och ut. Detta område skall inte ha någon rouge.

5. Le så att kindäpplet formar sig runt och applicera lätt med duttande små, cirklande rörelser på den runda formen.  Men glöm inte att rougen inte får hamna för nära näsan!

6. När du inte har så mycket färg kvar på borsten drar du något lätt drag upp i tinningen och upp lätt i pannan. Det ger en finare helhet då färgen är lite mer utspridd i ansiktet. Rougen ser mer naturlig ut. Men, ytterst lite färg!

7. NARS rouge ”Orgasm” är en av de populäraste rougerna som finns. En färg som passar de flesta och är riktigt fin! Kan vara värd att testa.

8. Kolla på läpparna och matcha rougen med din naturliga läppfärg, det ger en harmonisk färg till ansiktet.

9.  Applicera aldrig rouge längre ner än vad näsan är lång när du tittar rakt fram i spegeln.

10. Använd hellre än väl pigmenterad rouge så att du bara kan dra små lätta drag, än att använda mer och flera gånger av ett dåligt pigmenterat rouge.

rougetips sminktios

Detta inlägg är publicerat i Hiilens Sminkblogg