in

Smink: Liten franstång?

600443 200
index.xml

Jag har hört talas om en franstång som ska vara mindre än en vanlig, som en halv typ, och mycket bättre? Petra

Mer

LISEN: Det jag spontant tänker på är en så kallad ”corner lash curler”. Både Laura Mercier och Tweezerman har bra sådana. Fördelen med dem är att det är lättare att komma åt och de gör en väldigt fin böj på fransen. Dessutom har de en silikonlist istället för en list i gummi vilket bland annat Max Factors duktiga makeupartist Tomas Lenneryd säger är en klar fördel!

Missfärgade naglar!

Jag har den senare tiden fått missfärgade naglar, det ser verkligen inte friskt ut. Har du en aning vad det kan bero på och hur jag kan få bort det? Alla tips mottages tacksamt!
Olivia

Är det så att du använt mörkt lack regelbundet under en längre period (främst om du slarvat med underlacket) kan nageln bli orange. Leta efter ett lack med en lätt blekande effekt som L’Oréals Manicure white (85 kr) och försök att bleka med en speciell kur eller kräm. Anette Karlsson, brandmanager på Opi i Sverige varnar för det gamla knepet att bleka nageln med citron, syran är för stark på nageln, torkar ut och gör enbart problemet större i långa loppet.
Om nageln är extremt uttorkad och avfettad (vilket den kan bli av just citron-kuren) kan den bli missfärgad till och med av transparenta lack som innehåller ämnen som nitrocellulosa och keratin som reagerar med vissa naglar och UV-ljuset och ger nageln en gul ton! Skydda händerna vid disk, drick vatten, ät nyttigt och återfukta med en skön nagelbandsolja. Nail envy for dry and brittle nails från Opi (265 kr) binder fukten i nageln och stärker den utan risk för gula nyanser.
Snowcristal No more yellow (85 kr) neutraliserar och döljer kosmetiskt missfärgningar på nageln direkt!