in

Tips mot torr hårbotten


Helen Torsgårdens bästa tips mot torr hårbotten. Mer

Fråga: Jag har en liten fundering. Jag har jätte torr hårbotten som ser ut som mjäll men mjäll kliar ju inte har jag fått höra. Har du något bra tips för detta?

Svar: Det är viktigt att inte tvätta håret så ofta. Schampo torkar ut håret, om du inte skaffat ett schampo speciellt för torr hårbotten borde du göra det. (head & shoulders har en ”dry scalp” som jag hört bra om, fråga på apoteket). Duscha håret max 2 ggr i veckan och undvik uttorkande produkter som hårspray.

Tänk på att allt tar tid och olika produkter passar olika personer. Testa dig fram, men använd gärna samma metod i minst 4 veckor för att kunna se resultat. Fungerade det inte då? Testa något nytt!

Olika metoder för torr hårbotten:
– Blanda honung och balsam 50/50 och massera in i håret och hårbotten.
– Massera in filmjölk i håret innan tvätt. Det ska reglera PH balansen i hårbotten.
– Använd siliconfria rengöringsprodukter och använd speciella produkter för torr hårbotten. Finns hos frisören. Det kan också vara så att parfymen i produkten torkar ut, använd parfymfritt!
– Föna inte håret, värme torkar ut.
– Massera in olivolja i håret och svep en handduk doppad i varmt vatten runtom. Dock kan oljan vara svår att tvätta ur men ett tips är att schampoonera innan du blöter håret med vatten. Det blir mycket lättare att skölja ur!
– Massera mycket vid schamponering. Inte bara för att få bort flagnor, även för att få igång blodcirkulationen.
– Använd endast balsam i håret. Försök att inte få det i hårbotten.

Hemmakur:
1dl Naturell yoghurt
1 msk Honung
Vegetabilisk olja eller kokosfett
½ halv avokado

Blanda ihop allt och massera in i det torra håret och hårbotten. Vira plastfolie eller sätt en plastpåse på huvudet och rulla upp en handduk runt om så att det håller sig varmt. Låt verka i ca 1 timme och tvätta ur genom att först massera in schampoo innan du sköljer håret.
Perfekt till torrt hår och torr hårbotten!

Av: Helen Torsgården