in

Så listar du ut vilken hudvårdsprodukt som ligger bakom dina hudproblem

produkt problem dragare

I en perfekt värld skulle ens hy vara helt flawless precis hela tiden, men så är det ju tyvärr inte. Ofta använder man många produkter i sitt ansikte samtidigt och det kan vara svårt att veta vilken av dem som inte riktigt är bra för ens hy. Så här tar du reda på det! Mer

Jag vet inte hur det är med er men jag älskar skönhets- och hudvårdsprodukter. Jag har för många för att kunna använda alla på en och samma gång, men de finns där hemma och bara väntar på att få bli använda. Något som inte är så roligt dock är ju om ens hudvård helt plötsligt vänder sig emot en (ja, det är så det känns) och gör ens hud irriterad på något sätt.

– Om du använder en ny produkt eller kanske inte riktigt håller dig till din normala rutin kan det skapa en irritation i ditt ansikte, säger Mona Gohara, dermatolog vid Yale Medical School , till Hellogiggles.

Om man däremot introducerat flera produkter på samma gång så kan det vara svårt att avgöra vad det är som inte funkar, men det finns en sak man kan göra för att lista ut vilken produkt som är den skyldiga.

För att reda ut vilken produkt, och närmare bestämt vilken ingrediens, som orsakar ens problem berättar Gohara att man behöver bli en hudvårds-detektiv.

– Jag säger till mina patienter att de måste börja processen på ny kula. Ta bort allting och sedan återintroducera en produkt var 10-14 dag, eftersom det är så lång tid det tar för ens hy att reagera.

För att undvika en reaktion i ansiktet rekommenderar Gohara att man gör ett hudtest. Placera produkten på insidan av din underarm och kolla om din hud blir irriterad. Kom också ihåg att hålla koll på området i två veckor innan du testar produkten på ditt ansikte.

Om du inte orkar vänta på alla tester (och ärligt talat, vem gör det?) föreslår Gohara att du ska experimentera med produkter som är så biologiskt lika din hud som möjligt, som en ph-neutral rengöring och en fuktkräm med hyaluronsyra och ceramider.