in

Så får du ut det mesta av din sheet mask

Sheet mask

Sheetmask, den koreanska skönhetstrenden fortsätter att dominera och vi älskar dem! Men hur gör man egentligen för att få ut det mesta av sin sheetmask? Vi har svaret som kommer att steppa upp ditt beauty game till max. Mer

Sheet mask har blivit något obligatoriskt i många människors hudvårdsrutin. En snabb recap för dig som inte hängt med: en sheet mask är en gelémask eller fiberduk dränkt i serum och fungerar som en intensiv ansiktsmask. De kommer ursprungligen från Asien och har snabbt växt i popularitet de senaste åren. Maskerna finns att köpa nästan överallt och i en mängd olika varianter.

Det speciella med dessa masker är att själva fiberduken gör att de aktiva ingredienserna tränger in i huden ordentligt, tillskillnad från en vanlig ansiktsmask.

Och det finns ytterligare ett knep för att din sheet mask ska nå sin fulla potential. Om du någon gång använt en sheet mask och känt att huden inte absorberat den ordentligt finns det nämligen en lösning.

På Reddit.com delar användaren dmcimdc med sig av sitt bästa knep:

– Sitt i ett varmt bad när du har masken på dig. På så vis får både masken och ditt ansikte bada i ångan från badvattnet. När jag tog bort masken efteråt såg min hy tio gånger bättre ut än med den vanliga metoden.

Dr Robin Evans, en styrelsecertifierad hudläkare och dermatologisk kirurg förklarar:

–  Det är kombinationen av värme och fukt från ångan som inte bara öppnar porerna utan också ökar absorptionen av maskingredienserna och slutligen förbättrar resultaten. De flesta hudvårdsprodukter som appliceras på fuktig hud absorberas bättre och blir effektivare.

Så nästa gång du ska applicera din mask, tänd några ljus, läs en bok och koppla av i ett bad. Efter det är din hy redo för allt dagen och kvällen har att erbjuda!

Djuprengörande sheet masks

1. Sheet mask från Masque B.A.R som absorberar orenheter och överflödigt fett. Läs mer och köp här.
2. Bubbelmask från Rodial som rengör på djupet. Läs mer och köp här.
3. Rengörande och avgiftande bubbelmask från BeautyPro. Läs mer och köp här.

Sheet masker

Återfuktande sheet masks

1. Sheet mask från Dr.Jart+ som återfuktar och skyddar hudens egna fukt. Läs mer och köp här.
2. Sheet mask från It’s Skin som är indränkt i fuktighetskräm. Läs mer och köp här.
3. Närande sheet mask från Oh K! som ger intensiv återfuktning. Läs mer och köp här.

Fab day 2018 2 30aug