in

L’Oréals skriver historia – kvinna i slöja är modell för hårprodukter

5a5e07781f00009a00db8ee7

I en ny L’Oréal-kampanj marknadsförs företagets hårprodukter av Amena Khan, en kvinna i hijab! Mer

Det senaste året har beauty- och modevärlden sakta men säkert blivit mer inkluderande och bättre på representation. Fler och fler sminkmärken gör foundations i mörka färger, Nike lanserade nyligen en sport-hijab och CoverGirl har anlitat Nura Afia, en skönhetsvloggare som bär hijab, som en av sina ambassadörer. Hallelujah moment!

Nu har det även blivit beauty-jätten L’Oréals tur att kliva in i värmen, och de gör det med bravur. I en ny kampanj för varumärktes hårprodukt-serie, Elvive, har de låtit beauty-influencern Amena Khan stå modell.

Till en början höjda nog många på ögonbrynen – hur ska någon vars hår man inte ser göra reklam för hårprodukter? I en intervju med Vogue UK ger Amena Khan det självklara svaret.

– Man måste ställa sig frågan, varför förutsätts det att kvinnor som inte visar sitt hår inte tar hand om det? Motsatsen till det skulle vara att alla som visar sitt hår enbart gör det för att visa upp sig för andra. Det tankesättet tar ifrån oss vår självständighet och vårt oberoende. Hår är en stor del av att ta hand om sig själv, säger hon.

”Anledning att fira när man såg ett brunt ansikte på TV”

Khan började inte använda sjal förrän hon var i 20-årsåldern, men kunde inte heller utan den känna sig representerad i media och reklam när hon växte upp.

– Det var alltid en anledning att fira när man såg ett brunt ansikte på TV, säger Khan till Vogue.

Sedan hon började lägga upp kampanj-bilderna på sin Instagram har Khan fått otroligt mycket respons från flickor och kvinnor som är glada över att någon som liknar dem själva äntligen får synas i ett nytt sammanhang.

Heja L’Oréal!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss