in

Läpp-contouring – hur gör man egentligen?

lapp contour sa gor man

Contouring hit och contouring dit, men hur gör man egentligen en läpp-contouring? Mer

Läpp-contouring är precis vad det låter som: att med hjälp av skuggor och uppljusning få läpparna att se ut på ett visst sätt (ofta större). Att med hjälp av smink få läpparna att se större ut är inget nytt, tvärtom! Men de senaste åren har trenden ”stora och fylliga läppar” fått mer fart än någonsin (Hej Kylie Jenner!). Idag innehåller var och vartannat läppglans plumping-effekt och botox (och andra typer av injektioner) har blivit vanligare.

Om man hör till skaran som vill plumpa till sina läppar så kan man göra det utan ingrepp eller läppglans som svider. Att contoura läpparna är faktiskt inte så svårt!

Men hur gör man?

1. Steg ett är att ha ett bra underlag. Använd en läppscrubb eller en mjuk frottéhandduk för att peela läpparna.

2. Du behöver också ha två eller fler olika läppennor och läppstift för att göra en contour på läpparna. Den mörka färgen ska läggas ytterst och den ljusa innerst. Dessa ska sedan blendas så att den mörkare färgen ser ut som en enkel skugga på läpparna. Det är fördelaktigt att börja med att använda en läppenna för att börja fylla i. Tänk på att färgerna du använder inte ska skilja sig för mycket, tänk två nyanser som max!

3. Ta den mörka läppennnan och gör ett krys på amorbågen. Se till att linjerna slutar strax efter det att huden tar vid och outline sedan enligt den. Läppennan ”ska” ligga lite, lite utanför din vanliga läpplinje.

4. Ta sedan den ljusare färgen och fyll i mitten av läpparna och jobba dig utåt samtidigt som du blendar.

5. För att ge dina läppar det lilla extra kan du också ta lite flytande highlighter och dutta på mitten av din underläpp! TADAAA!