in

13 beautyproblem – och handfasta lösningar på dem

beautyvar dragare

Tanken på bara ben och vårfräsch lyster kan kännas skrämmande med en lång, mörk vinter i bagaget. Men misströsta inte, VeckoRevyn listar knepen som snyggboostar på nolltid! Mer

1. Problem: Tilltäppta porer och finnar
Testa: BHA-syra

Det är fler och fler som blir trogna anhängare till exfolierande syror som löser upp bindningarna mellan de döda hudcellerna och gör att de försvinner istället för att mekaniskt skrubba bort döda hudceller med korn. BHA-syra har dessutom en förmåga att lösa upp talg i porerna, vilket gör den till en höjdare för alla som har problem med finnar och pormaskar! Fräsch hy på flaska!

Problem: Glåmig hy
Testa: Ansiktsmask med brun-utan-soleffekt

En vårdande ansiktsmask med brun-utan-soleffekt som du låter verka under natten. Vakna upp med återfuktad hy med lyster och lätt bronzig ton.

Problem: Matt, trött hy
Testa: Lystergivande kräm

Macs strobe cream innehåller kraftfulla växtextrakt och grönt te, vilket gör den vårdande samtidigt som den ger en extremt fin, naturlig lyster. Välj att arbeta med lätta, täckande produkter lokalt där du behöver dem och addera enbart puder i T-zonen för att ge krämens lysterpartiklar möjlighet att lysa igenom. Ett alternativ är Lumenens tonande lysterserum som gör att huden ser mer välmående ut i ett nafs.

Problem: Plufsighet
Testa: Ansiktsmassage

Ta för vana att ge ansiktet en lätt massage samtidigt som du applicerar din hudkräm. Massagen stimulerar lymfdränaget och cirkulationen vilket motverkar den plufsiga känslan. Googla gärna en tutorial på nätet för att se hur man gör!

produkter

Exfolierande gel, Paula’s choice Skin perfecting BHA Liquid, 349 kr, Skincity.

Vårdande mask med brun-utan-sol-effekt, James Read Sleep mask tan face, 297 kr, Lyko.

Vårdande, lystergivande kräm, Mac Strobe Cream, 340 kr, Kicks. 

Lystergivande serum, Lumene Invisible illumination instant glow beauty serum, 279 kr, eleven.

Snyggt hår

Problem: Trist hårfärg
Testa: Hårinpackning med pigment

Boosta färgen mellan frisörbesöken med en inpackning som innehåller pigment. Ett annat knep är att undvika en skarp mittbena som lätt drar uppmärksamheten till rötter på utväxt, medan tupering är en räddare i nöden för hår med färg på utväxt.

Problem: Hår utan glans
Testa: Dra ner på tvättandet

[adSpace placement=”auto”]

Täta hårtvättar torkar ut hår och hårbotten, som i sin tur orsakar ett skört, lysterlöst hår. Dra ner på tvättarna och gå över till ett mildare schampo som inte torkar ut, alternativt något av marknadens rengörande balsam.Cleansing Conditioner från Matrix är ett balsam som rengör och ger vård i ett steg. Överflödigt fett och smuts absorberas, men utan att avlägsna hårets egna oljor.

Problem: Torrt hår
Testa: Vårdande nattkräm

Att behandla håret under natten är ett smart sätt att vårda håret när det slarvas med de regelbundna inpackningarna. Living Proofs Night Cap fungerar som en reparerande nattkräm för håret och ger dess lyster tillbaka medan du sover.

har

Hårinpackning med pigment, Maria Nila Colour refresh Pink pop, 189 kr, Eleven. 

Balsam, Matrix Biolage Cleansing Conditioner for fine hair, 279 kr, Lyko. 

Nattkräm, Living proof healthy hair day Night Cap Overnight perfector, 249 kr. 

Beautiful woman with make-up
Bildkälla: Istock

Välvårdade händer

Problem: Nariga händer
Testa: Skrubb

Ett riktigt bra knep för att råda bot på torra händer är att skrubba dem regelbundet. Nätet svämmar över av knep på hur man själv kan göra härliga skrubbar. Ett recept innehåller socker, olja och citronsaft vilket ger en ljuvligt doftande och uppmjukande variant. Ha gärna skrubben ståendes framme så att du lätt kommer åt den och kommer ihåg att göra den regelbundet. Avsluta med handkräm!

Problem: Dålig manikyr
Testa: Nagelrengöring

Att addera en nagelrengöring till manikyren är revolutionerande. Genom att göra rent nagelbädden, och göra den fri från naturliga fetter, fäster de efterkommande lacken oerhört mycket bättre, vilket ger en mer hållbar manikyr. Även vanlig asolsprit funkar! Tänk också på att inte skaka lacket eftersom det skapar
luftbubblor. Rulla det hellre mellan handflatorna och vänd det några gånger om färgen har skiktats.

Problem: Missfärgade naglar
Testa: Violett underlack

Använd ett underlack med violetta eller blå inslag, det gör att nageln ser vitare ut. Tänk också på att använda en acetonfri remover som inte torkar ut nageln lika mycket och låt den removerfuktade bomullen verka en stund på nageln innan du drar den rakt ut för att få bort lacket. Tänk på att inte gnugga, det kan
nämligen bidra till att du trycker ner färgpigment och missfärgar nageln.

[adSpace placement=”auto”]

naglar

Kit med nagelrengöring, baslack, färgat lack & topplack, Formula X Clix the system to go, 299 kr, Polyvore.

Lack med blått pigment, Isadora Nail whitener, 89 kr, Lyko. 

Kropp i toppskick

Problem: Anonyma bryn
Testa: Hemmafärgning

Ett knep för att omedelbart känna sig lite piggare är att färga fransarna och brynen. Fransarna kan vara svåra att få till själv, men att färga brynen hemma är busenkelt, speciellt om du byter ut den lilla pinnen du får med förpackningen till en brynpensel i syntet. Då får de lätt en jämn och fin form!

Problem: Torr hy
Testa: Oljor

Bada med olja i vattnet eller byt ut din vanliga duschkräm till en duscholja. En annan suverän sak är att smörja sig med olja efter duschen innan du helt har hunnit torka. Då går oljan in lättare i huden.

Problem: Skrovliga fötter
Testa: Exfolierande fotmask

Glöm fotfilen och gå på det tunga artilleriet direkt. En exfoliernade mask löser upp de döda hudcellerna och lämnar kvar ett par lena fötter med bebishud. Som bonus blir du även av med döda hudceller som ligger ovanpå tånaglarna, så det blir lättare att lacka dem efteråt.

kropps

Permanentfärg för ögonbryn, Coloran, 79 kr, Eleven.

Badolja, Apoliva Argan & almond badolja, 69 kr, Apoteket. 

Mask med BHA och AHA, Tony Moly super peeling liquid shiny foot, 125 kr, Amazon. 

 

Artikeln innehåller köplänkar.