in

Keratinbehandling

 Jag har självlockigt hår, men efter allt slit med blekning, plattänger och färgning så är mitt hår ett skatbo ungefär. Risigt, torrt och skadat. Om jag går ut när det är fuktigt så blir de bara fluffigt. När jag plattat håret brukar det inte hålla sig speciellt länge. Jag har testat massor av produkter för […] Mer

 Jag har självlockigt hår, men efter allt slit med blekning, plattänger och färgning så är mitt hår ett skatbo ungefär. Risigt, torrt och skadat. Om jag går ut när det är fuktigt så blir de bara fluffigt. När jag plattat håret brukar det inte hålla sig speciellt länge. Jag har testat massor av produkter för det här, men aldrig varit något som fungerat riktigt riktigt bra. Därför köpte jag en Keratinbahandling på Groupon (De säljer erbjudanden billigare, så det blev ca 700 istället för 2400krca)

Jag gjorde en keratinbehandling ungefär en veka innan jag åkte till Grekland, för att kanske slippa detta fluff i fuktigheten där. De skulle också bli lättare att platta, frizzet skulle minimeras och håret skulle kännas bättre helt enkelt. Märket de använde sig av (salong Kicki i Göteborg, super trevlig personal!) heter Global Keratin. Och jag köpte även med mej produkter som skulle vara bra till behandlingen. (Leave in krämen är faktiskit underbar).

Hur gick det till? De börjar med att rengöra håret ordentligt, sedan kammas ett medel in i håret. Väntar ca en timme, håret fönas och plattas stenhårt på 204 gradder. Sedan får ska man undvika att fukta/blöta håret i ca 45 timmar.

Så vad tycker jag om det? Jag var riktigt glad efter behandlingen, eller nej inte precis efter behandlingen men några timmar efter och ända fram tills jag tvättade håret första gången. Jag har precis bestämt mig för att bli lite mörkare i håret, och jag hade lagt i lite bruna slingor en vecka innan jag gick dit. Dessa försvann och mitt hår blev ljusare under behandlingen. Mitt hår gick även av lite, tror att de beror på att de va så slitet och värmen från plattången.
Så precis efter behandlingen var jag lite missnöjd, det var spikrakt men jätte ljust och slitet.

Några timmar senare, efter att ha vandrat runt i Göteborg i fuktigheten mörkte jag att de var exakt lika platt som precis efter behandlingen och jag insåg att mitt hår inte alls skulle bli fluffigt och jag var vääärldens lyckligaste. Jag behövde inte platta håret på morgonen, och inte fixa frizzet efter några timmar. jag var glad! Tills jag tvättade håret första gången och allt var som vanligt igen.. Okej, håret är lite mindre frizzigt. Men knappt något man märker. Annars,nej.. inte värt 2500kr över huvud taget. Någon annan som testat? Vad tycker ni?

Så nu tänkte jag istället leta upp något ställe som utför Brazillian Blowout för någorlunda bra pris, TIPS!!
Om ni testat de, skriv gärna om hur de fungerade för er, hur länge de höll och vad ni har för hår. tack!

Dessa bilderna togs dagen efter behandlingen. Behandlingen har inte gjorts i mina extensions.

Detta inlägg är publicerat i Hiilens Sminkblogg