in

Jag har tatuerat ögonbrynen! PERMANENT MAKEUP!

Helen Torsgården har tatuerat ögonbrynen – här berättar hon om upplevelsen, Mer

Det är sant! Jag har faktiskt tatuerat mina ögonbryn, och nej.. jag vet vad ni tänker.. det är inte samma som en vanlig tatuering som håller hela livet. Och nej, brynen blir inte svarta/blåa eller har den där heldragna touch liknande linjen som man fick förr när man tatuerade brynen.

Brynen är i stort fokus nu och kommer vara! Själv älskar jag bryn och tycker att brynen kan vara det viktigaste att göra rätt i ansiktet, för att man skal få en harmonisk look och rama in. Därför har jag inte tidigare gått ut utan att fylla i brynen, men det kan jag nu! Man ser sååå mycket bättre ut utan smink när man har bryn!

Så, jag tänkte berätta om metoden, hur det går till, hur de känns, resultatet med mera.. och så har fantastiska Ulrika Gedin som fixade mina bryn svarat på de vanligaste frågorna som jag bakat in i texten och skrivit längst ner.

Ni MÅSTE spana in hennes instagram @Thegedinstudio, där lägger hon upp massor av före och efter bilder. Hennes hemsida är: www.Thegedinstudio.se , där kan du läsa mer om priser, tidbokningar och metoden Taffy.

När jag kom dit började vi med att prata, prata och prata! Hon gick igenom ALLT, och allt man skal veta både innan och efter. Vi kollade på former, vilken form jag vill ha, hon gav mig tips men var så lyhörd och tog in allt jag sa att jag ville ha. Vi hade våran konsultation precis innan då jag var säker på att jag ville ha det och hade läst på själv mycket, men självklart kan man ha bara en konsultation om man är osäker, det kostar inget.
Hon målade ut en form med en penna så att vi var ense om att vi tänkte samma och hon kollade sen symetri. Sen kollade vi på  färger, som tur är så är hon experten och hon valde ut en perfekt nyans för mig!

För det är så att du kan få vilken färg du vill! En kall brun, en lite varmare brun, en röd ton eller svart! Hon matchar perfekt med din hudton och med dina naturliga bryn så att de flyter in och inte syns.

Färgerna blandas i en liten kopp, jag hade två stycken färger som blandades ihop. Det viktiga är att gå till någon som gör denna metoden med produkter/pigment som är godkända av läkemedelsverket. För det händer ofta att produkter som inte är det används! Dessa färgerna från Taffy är godkända, naturliga färger som inte är cancerframkallande.

Sedan väljer hon ut storlek för nålen. För det är ju så att alla har olika tjocklek på sina strån och man väljer en som matchar sina naturliga. Sen beror det också lite på hur täta bryn man vill ha och hur mycket man vill ha. På mig använde hon den näst tunnaste nålen, som kan göra riktigt tunna fina linjer som passade mina naturliga strån.

taffy ej taffy metoder1

Verktyget som används är inte en ”vanlig” tatueringsmaskin. Denna har ingen motor och används med handkraft och dras över huden så att den skapar linjer. Skillnaden är också att dessa nålarna inte når ner så långt ner i huden som en vanlig maskin gör. Huden har tre lager, de första lagret som är ca 0,5mm tjockt förnyas ständigt. Det andra lagret som är ca 0,5-3mm tjockt byts ut var ca 3e år, och det tredje lagret är där för alltid kan man säga.

En vanlig tatueringsmaskin når ner till det tredje lagret, och det är därför det stannar för alltid. Men dessa nålarna når bara ner till det andra hudlagret, vilket gör att det håller i ca 3 år. Det beror självklart också på hur man tar hand om brynen, och sin egen cellförnyelse. (Mer om det längre ner!) Och jag tycker bara att det är positivt att det inte håller för evigt. Man kan faktiskt ändra sig och bryntrender kommer och går under åren.

Under ingreppet får man ligga ner vilket jag tycker var skönt. Till höger ser  ni Ulrika i hennes egen salong på Lidingö i Stockholm 🙂

taffy eyebrows gör det ont bedövning ögonbryn tatuering hiilen sminkbloggsd.jpg 2

Självklart får man bedövning, denna i form av salva! Och den smörjer hon på och låter verka minst 20 min så att du inte känner något när hon tatuerar. Jag tyckte till en början att det inte kändes över huvud taget. När vi hållit på ett tag (jag störde henne 100ggr under tiden och frågade alla dessa frågorna som jag skriver om nu haha) så försvann bedövningen ur lite och då kändes det, ungefär som att noppa brynen! Då smorde hon på mer bedövning och sen var det lugnt igen. På bilden under ser ni bedövningen.

taffy eyebrows gör det ont bedövning ögonbryn tatuering hiilen sminkbloggsd

Nålen, eller nålarna som doppats i färg dras i en form som vi kommit överens om. Det tatueras in små hårstrå liknande linjer in i brynet. Det hon gör, och många andra utövare som använder Taffy är att dra ”strån” som går åt olika håll, i de riktningarna som dina egna strån växer. Och det gör det så naturligt!! Många utövare drar alla strån åt ett och samma håll, vilket kan göra att dina egna strån korsar de andra och det blir rätt så uppenbart vad som är tatuerat och inte.

taffy ej taffy metoder1

På den högra sidan på bilden nedanför är hon ”färdig”, då smörjs brynen in med färg så att det tatuerade området i huden suger upp mer färg.

taffy eyebrows gör det ont bedövning ögonbryn tatuering hiilen sminkbloggsd.jpg 12

Färgen är kvar medans hon gör andra brynet och torkas sedan bort och jag får kolla mig i spegeln ännu en gång. Då kollar vi om jag vill ha mer, eller om jag tycker att det skall fyllas på mer på något specifikt ställe.

På bilden under ser ni resultatet efter en dag, pilarna visar två av de tatuerade stråna. De kommande dagarna är det viktigt att inte tvätta ansiktet med rengöring eller använda sin vanliga dagkräm. De första 24 timmarna skall brynen inte ha någon kontakt med vatten som t.ex dusch eller träning. Sedan kan man skölja ansiktet med vatten utan att gnugga, men inte använda rengöring på ca 6 dagar. Varje morgon och kväll skall helosansalva smörjas på med tops (detta får man hos utföraren). Under denna tiden kommer huden att flagna och skorpor ramla bort, det är viktigt att man inte pillar på dessa eller pillar i brynen över huvud taget. Låt det läka i fred!

Den första veckan ska man även undvika stark sol och solarium, extrem kyla och hårda vindar, långa bad i saltvatten, klorerat vatten och bastu. Efter ca 10 dagar kan man börja sminka sig igen om så önskas. Jag sminkade inte mina på två veckor, och känner faktiskt inte att jag behöver det på vardagar heller! 🙂

Efter ca 30 dagar tidigast kommer men på ett kostnadsfritt återbesök och fyller i brynen igen. För det händer att det har släppt lite, att något strå behöver fyllas i mer, eller vill du helt enkelt bara ha MER så fixar hon det. På mig rekommenderade hon att vi skulle ta det lugnt med både strån och färg eftrsom jag är så pedantisk när det gäller mina bryn. Men resultatet blev så naturligt! Jag är jättenöjd men vill också gärna ha mer, ett lite mer sminkat/format intryck.. ”Mycket vill ha mer” 😉

Nu har det gått 17 dagar efter att jag tatuerade mina bryn. Det flagnar inte längre och resultatet är mjukare och ännu mer naturligt. Den första veckan är färgen även mörkare då den sedan avtar ca 30%. (Därför tatueras man med lite mörkare färg, då man har detta i åtanke).
Processen är ännu inte klar helt, men jag kommer lägga upp mer bilder under tiden, och efter andra återbesöket som skall ske om ungefär 2-3 veckor.

taffy ögnbryn tatuering ulrika gedin före efter info vanliga frågor hiilen sminkblogg skönhetsblogg

Jag är så nöjd! Jag behöver inte sminka brynen och det ser så naturligt ut, och allt detta tack vare Ulrika som är fantastiskt duktig på både färg och form.. och lyssna på kunden!

Ni MÅSTE spana in hennes instagram @Thegedinstudio, där lägger hon upp massor av före och efter bilder. Hon tatuerar även eyeliner!
Hennes hemsida är: www.Thegedinstudio.se , där kan du läsa mer om priser, tidbokningar och metoden taffy.

Vanliga frågor:

Varför tatuerar man brynen och för vilka passar det bäst?
Det passar alla som vill ha fylligare bryn, fylla i glipor eller skapa en form om man inte har bryn eller bara delar av brynet.

Vad är Taffy? Och vad är skillnaden på Taffy och andra metoder?
Taffy är märket på produkterna som används av Ulrika. Det finna olika märken men Taffy är godkänt av läkemedelsverket och är ej cancerframkallande. Alla som använder sig av Taffy har gått en utbildning och de som blir godkända blir certifierade utövare. Taffy metoden går också ut på att tatuera in strån så naturligt som möjligt så att de ser ut som dina egna, de tatueras in i brynen som dina naturliga strån växer.

Gör det ont? Får man bedövning? Kan man gå till jobbet efter?
Man får bedövning, så ingreppet skall inte göra ont. Ibland kan det kännas lite som att noppa brynen. Man kan jobba samma dag! Man blir bara lite röd runtom området och det gör inte heller ont. Det kan kännas lite spänt i huden.

Hur lång tid tar det att läka? Ca 10 dagar, de är dessa dagarna du skall vara som försiktigast med brynen.

Hur länge håller det? Och hur ser det ut när det försvinner?
Det håller ca 3 år men det beror också lite på hur du tar hand om det. Att använda solskydd är viktigt så att det inte bleks t.ex. Man bör också undvika anti-aging produkter precis på brynen. Sen beror det på sin cellförnyelse, på äldre hy håller det längre då cellförnyelsen i huden är lägre. Medans en yngre hy har bättre cellförnyelse.
Denna metoden bleknar och försvinner sedan, därför försvinner det så att det ser naturligt ut under tiden.

Måste man komma tillbaka och fylla på?
Ja, efter ca 30 dagar som tidigast, och inom tre månader för att fylla i stråna om det behövs. Detta är kostnadsfritt, vill man komma på extra återbesök inom tre månader kostar det 300kr (då tar hon bara betalt för materialet, då hon är mån om att du skall bli nöjd!). Men man kan också komma in efter ett år eller två om man vill fylla i mer, eller om det skulle behövas. Se prislista för mer info.

Bör man tänka på något innan? Samma dag som behandling ska du unvika:
Koffein (kaffe, the, cola) Omega3-tabletter & värktabletter.

Du bör inte ha detta vid en behandling:
-Ha nyfärgade bryn
-Vara gravid eller amma

  • Ha högt blodtryck
  • Diabetes
  • Äta blodförtunnande mediciner
  • Ha Rosacea, Psoriasis, utslag eller eksem i ansiktet
    -Ha någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning.
  • Vid vissa andra sjukdomar och medecinering kan hon behöva ett läkarintyg.

Vad är viktigt att tänka på när man skall tatuera brynen?
Att gå till en certifierad utövare, kolla på utövarens tidigare före och efter bilder så att du vet att resultatet blir bra. Och läs på innan!

Sorry för ett långt inlägg! Men kändes att det behövdes då det inte finns så många inlägg om detta. Vad tycker ni om resultatet?! 🙂 Skulle ni kunna tänka er att tatuera brynen?

 www.taffy.se , www.thegedinstudio.se 

AV: Helen Torsgården