in

Enkla knep för att hålla huden flawless hela sommaren

sommarhud dragare

Att under sommarmånaderna ha koll på sin hy är inte alltid så lätt, och det kan bli så att man kanske slarvar med sin hudvårdsrutin. Men om du har koll på vilken hudtyp du har så blir det lite lättare, och vi vet såklart hur du kan sköta din hy för att se till att den är flawless all summer long, även när den utsätts för extra påfrestningar av solen. Mer

Hur du lugnar torr hud:

1. Dra ner temperaturen. En torr hy och varmt vatten är inte en superbra mix. Så även om du älskar att duscha och bada varmt är det bäst att inte utsätta din hud för varmt vatten i mer än tio minuter, skriver Elite Daily.

Varmt vatten tar bort hudens naturliga barriär och förvärrar din torra hud. Det bästa du kan göra är att duscha och klappa din hy torr med handduken, och sedan återfukta den med någon lotion eller olja.

2. Använd milda produkter. Om du ska exfoliera din hud ska du vara noga med att inte skrubba för hårt. Att använda en sockerskrubb istället för saltskrubb kan det förhindra eller minska skadan på huden. Se upp för produkter som innehåller alkohol eller andra ingredienser som kan torka ut huden. Använd produkter som är anpassade för torr hud.

3. Mjölk. Om du har torr hud som kliar kan du, faktiskt, använda mjölk. Häll upp mjölk i en skål, doppa en kökshandduk och badda sedan huden med mjölken. Lår vara på i fem minuter och tvätta sedan av den. Mjölk innehåller mjölksyra som hjälper huden att behålla sin fukt.

Hur du hanterar din oljiga hud:

1. Ägg. Äggvitor kan hjälpa till att tona huden medan den tar bort fläckar och finnar. Vispa upp en äggvita tills den är stel och applicera på ansiktet. Låt den torka och skölj sedan av. Gör detta två gången i veckan för bäst resultat. Om du orkar anstränga dig lite extra kan du även tillsätta juicen från en halv citron och ha på blandningen på ansiktet i en kvart. Denna mixen hjälper till att tona och tighta till huden, så väl som den tar bort överflödig olja och smuts från huden.

2. Yoghurt. Det kanske låter lite konstigt men; applicera yoghurt på ditt ansikte en gång per dag för att ta bort olja och exfoliera huden. Du kan också tillsätta havregryn i mixen för få bort ännu mer olja från huden.

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss