in

Därför ska du använda din ögonkräm på läpparna (så smart knep!)

lappar dragare

Huden kring ögonen är tunn och känslig, och likaså är det med huden kring läpparna. Därför passar din ögonkräm toppen att använda på båda ställen! Mer

Produkter som fungerar som två-i-en ÄLSKAR man ju. Bra för plånboken och bra för sitt lata jag (vilket vi typ alla är när det kommer till hudvård?), en win-win helt enkelt!

Att man kan använda läppstift som rouge eller glitterskugga på läpparna har nog de flesta snappat upp vid det här laget, men visste du att din ögonkräm fungerar utmärkt på läpparna också?

Då huden kring ögonen och läpparna är tunn och känslig innebär det att det är där som rynkor tenderar att dyka upp först, särskilt kring läpparna eftersom att det inte finns talgkörtlar (som håller hyn återfuktad) där som i resten av ansiktet. Så för den som vill fightas mot ålderstecken så länge som det går rekommenderar vi att börja smörja på ögonkräm på läpparna med. Ögonkräm är nämligen anpassad för tunn hud och brukar va fyllda av ingredienser som håller hyn återfuktad, len och förebygger eller minimerar fina linjer.

– Ögonkrämer är ofta väldigt säkra eftersom de testats för kunna vara runt, och i, ögonen, säger Marianne Pistilli, läkarassistent vid Schweiger Dematology, till Cosmopolitan.

Så, nästa gång du smörjer in din ögonkräm och får lite kvar på fingrarna – smörj det runt läpparna!