in

Beautyinspo inför nyårsfesten – så nailar du festlooken

Makeup-inspiration till jul och nyår

Lila kindben (yes!), högblanka vågor och gnistrande accessoarer står högst i kurs bland vintersäsongens makeuptrender. Här är fem beautylooker att inspireras av.
Mer

Festlook 1: Orange läppar

 

orangesmink

– Röda läppar i all ära, men orange läppar är coolt, enkelt och gör en hel look, säger Ida Kyllerman, makeupartsisten och kvinnan bakom bloggen Spindelsven.com.
Och vi håller med. När de dessutom har en matt finish ger det looken extra stilpoäng och bärs utan tvekan precis lika bra på nyårsfesten som på poolpartyt.

Så snor du stilen:
– Jag gillar att bära orange läppar med en bas med mycket lyster och fluffiga bryn. Här är det supersnyggt att skippa tunga skuggningar och antingen ha ett naket öga eller en enklare skuggning. För att se till att färgerna harmoni-serar med varandra, brukar jag lägga rouge efter att jag applicerat läppen. Det är lättare att se hur mycket och vilken nyans du behöver då, tipsar Ida.

ida3
Ida Kyllerman, makeupartist

Skapa en bra grund genom att applicera concealer runt om läppen och dess ytterkontur, det minskar risken för att läppstiftet flyter ut och framhäver läppstiftets färg.
Vill du att läppstiftet ska sitta extra bra lägger du läppenna som en primer över hela läppen, inte bara i konturerna.

Orange läppar
1. Orange läppstift, Face Stockholm Crème lipstick ”Sangria”, 229 kr.
2. Mattande kräm, Smashbox Insta-matte lipstick transformer, 265 kr.
3. Orangebrunt läppstift, L’Oréal Paris x Balmain Color Riche Lipstick ”Fever”, 149 kr.
4. Läppstift, Yves Saint Laurent Tatouage couture liquid lipstick ”17”, 325 kr.
5. Concealer i pennform, Nudestix Concealer, 276 kr.

Festlook 2: Galaxy eye

Inspiration till nyårs festmakeup
Vi misstänker att ögonmakeupen modellerna bar på Brandon Maxwells visning för hösten är säsongens snyggaste och kopierar den mer än gärna rakt av!

Så snor du stilen:
– När du arbetar med hårdare skuggningar är det bra att inte vara rädd! Våga ta i, det blir bara coolare då. För att få den blåa nyansen att poppa lite extra, skulle jag rekommendera att du applicerar den ovanpå en lite kletigare ögonpenna. Då fäster pigmentet bättre och du får en riktigt cool look. Det behöver inte se perfekt ut, den här säsongen får det gärna vara lite stökigt, säger Ida Kyllerman.

Nyårsmakeup-inspiration

1. Ögonskugga, Mac in extra dimension eyeshadow ”Lunar”, 220. kr.
2. Kajalpenna, Marc Jacobs Matte highliner ”Overnight 61”, 225 kr.
3. Kajalpenna, Smashbox Always on eye liner ”Bouncer”, 180 kr.
4. Krämskugga, Max Factor Masterpiece colour precision eyeshadow ”Night sky”, 110 kr.
5. Ögonskuggepalett, Smith & cult ”Ice tears”, 489 kr.

Festlook 3: Lila draping

Inspireras av Rihannas makeupstil!
70/80-talets statement rouge gjorde en storslagen comeback förra året, och verkar vara här för att stanna, åtminstone ett tag till, så vi passar mer än gärna på och inspireras av Rihannas ljust lila variant till nyårsfesten. Draping är ett nygammalt sätt att skulptera ansiktet, med fokus på kindben och tinning i vanligtvis rosiga toner.

Så snor du stilen:
Applicera skuggan eller rouget längs med kindbenets överkant, tona noga med en ren pensel i cirkulerande rörelser. Vill du gå steget längre, låter du kulören följa med upp längs med tinningen.
– För att bäst lyckas med en snygg draping är det bra att använda sig av en skugga som går åt det mattare hållet. Jag gillar att börja med en lite ljusare ton, som jag arbetar in med en stor fluffig borste, och sedan fortsätta med en mer intensiv nyans och en lite mindre borste för mer precision, tipsar Ida.

Inspireras av Rihannas lila draping!
1. Highlightande stift, Fenty beauty Match stix shimmer ”confetti”, 250 kr.
2. Rouge, Ofra cosmetics Pressed blush ”Crazy pink”, 139 kr.
3. Ögonskugga, Make up store Microshadow ”Mysterious”, 155 kr.
4. Pensel, Isadora Shadow blender brush, 99 kr.

Festlook 4: Håraccessoarer

festlook accessoarer
Få saker kryddar en look lika effektfullt som en håraccessoar, och det är inte minst stylisterna bakom Altuzarra som fått oss att inse det. Men det är inte enbart eleganta diadem och pärlbeströdda smycken som gäller. Kedjor, pannband och upphottade spännen står lika högt i kurs. Stjärnstylisten Ken O’Rourke spår dessutom att trenden håller i sig långt efter tolvslaget.
– Vi kommer att se hårklämmor överallt, det är verkligen IT-accessoaren kommande säsong, säger han.

Så snor du stilen:
Skapa lite ruff känsla i håret genom att krama in texturgivande spray i längderna medan du låter håret självtorka, eller spraya saltvattenspray och torrschampo i håret när det redan är torrt.
Den lite stökiga känslan bryter av på ett perfekt sätt och ger ett bra grepp för accessoarer att fästa i.

Hårasseccoarer till festen!

1. Sammetsdiamdem med blommor, Glitter, 220 kr.
2. Hårband, Beck Söndergaard, 549 kr.
3. Texturgivande spray, Involume Beach texture spray, 159 kr.
4. Mjukt torrschampo Björn Axén Dry shampoo, 140 kr.

Festlook 5: Glossiga vågor

Få Kaia Gerbers lockar
Cindy Crawfords dotter Kaia Gerbers glossiga vågor är så nära perfektion man kan komma. Visst krävs ett visst tålamod för att lyckas, men med ett bra grundarbete kan du också skapa säsongens mest glamorösa nyårsfrisyr.

Så snor du stilen:
Börja alltid med ett rentvättat och ordentligt återfuktat hår. Är håret torrt drar det gärna till sig luftfuktighet och blir lättare frissigt.
Preparera håret med mousse och värmeskydd och föna sedan håret torrt och slätt innan du skapar mjuka lockar med hjälp av ett värmeverktyg.
– Mousseteknologin har kommit så långt sedan jag började använda den och idag använder jag mousse på 80 procent av mina klienter. Mousse är den magiska produkten som många förbiser, som ger naturlig fyllighet, textur och stadga, säger Ken O’Rourke.
Separera håret i olika sektioner och börja alltid locka inifrån underhåret och ut. Ju större sektioner du lockar i taget, desto större och lösare lockar får du.
Låt lockarna svalna ordentligt innan du slutligen borstar ut dem.

glossig frisyr
1. Värmeverktyg, Babyliss plattång 1 349 kr.
2. Mousse, Charles Worthington Volume & bounce body booster mousse, 139 kr.
3. Fixerande spray, Mr Smith hairspray, 285 kr.

Text: Lisen Sundberg.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

prenerbjudande happy jankell

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram snap folj oss