in

Beautyexperten tipsar: Så fejkar du fina fräknar!

Fräknar måste ju vara sommar personifierad, eller hudifierad kanske är ett mer passande uttryck. Men vi är inte alla så lyckligt lottade att vi får den där solkyssta fräkniga looken naturligt. Tur för oss är ju då att man lätt kan fejka fräknar. Här är tre olika sätt att fuska sig till gulliga fräknar på kinderna. Mer

Artikeln innehåller köplänkar.

Pennan som gör fräknar!

Visste du att det faktiskt finns specifika pennor för att skapa fräknar? I början av sommaren lanserade Kicks en penna för fräknar. Den ser ut som en kulspetspenna fast med en lite rundare spets. Tänk på att dutta med pennan där solen naturligt träffar ansiktet för en mer naturlig look. Tips på bra ställen är kindbenen, näsan, pannan och överläppen.

Fake freckles penna från Kicks. Läs mer och köp här.

Använd eyeliner

Ett annat sätt att skapa fräknar snabbt är att använda en brun eyeliner eller en brun krämskugga. Använd en tunn rund pensel och gör små prickar i ansiktet. Använd sedan ditt finger och ”dutta lite” med det på varje prick. Detta kommer göra att resultatet är mer likt riktiga fräknar.

1. Flytande eyeliner från IsaDora. Läs mer och köp här.
2. Gelbaserad penna från Bobbi Brown. Läs mer och köp här.
3. Eyeliner med hög pigmentering från Shiseido. Läs mer och köp här.
4. Eyelinerpensel från Shiseido. Läs mer och köp här.

Brun utan sol-knepet

För fräknar som håller mer än en kväll: använd dig av en brun utan sol. Ta en smal borste eller en rengjord eyelinerpensel och dutta i BUS-en. Sen är det bara att göra små prickar. Tänk på att det ser naturligast ut om du gör prickarna i lite olika storlekar.

1. Brun utan sol från Clarins som du mixar med din dagkräm. Läs mer och köp här.
2. Brun utan sol från Clinique som ger färg omgående. Läs mer och köp här.
3. Återfuktande och mjukgörande brun utan sol från Nuxe. Läs mer och köp här.

Av: Moa Alfredsson