in

Är kokosolja mirakelprodukten för alla? Nej, inte för de med akne!

kokosolja om man har acne

Att kokosolja är lite av en mirakelprodukt och kan användas till cirka femtioelva olika saker vet vi redan, men om du har akne kanske du ska tänka om och hålla kokosolja borta från ansiktet. Mer

Kokosolja går att använda till hur mycket som helst, till exempel sminkborttagning, bodyscrub och hårinpackning. Men hur fungerar kokosolja i ansiktet för de som har akne? Är det produkten man ska använda?

Well, hate to break it to you, men om du har akne ska du nog lägga kokosoljan på hyllan (och använda den till andra saker).

Att använda kokosolja i ansiktet i en liten dos går bra, men att smeta på som om att det inte finns någon morgondag är inget att rekommendera, skriver Hellogiggles. Kokosolja och akne är nämligen långt ifrån bästa vänner, och kokosolja kan förvärra ens akne.

Många använder kokosolja som sminkborttagning (eftersom den är så fet tar den bort ALLT), och det gör hyn len och återfuktad. Men det kan också dyka upp finnar efteråt. Vissa säger att det är för att kroppen stöter ut allt gift som finns inne i kroppen, och att man ska hålla ut då det kommer bli bättre, det finns dock inga bevis för det. För vissa skapar dock kokosoljan mer problem än så och gör istället så att man får cystic akne, en smärtsam inflammation under huden.

Varför blir det så då?

När man till exempel använder produkter med eteriska oljor i måste produkten vara utspädd, annars kan oljorna skada eller bränna huden. Detta gäller för kokosolja också. Så när man endast tar kokosolja direkt ur burken och på ansiktet kan den vara för stark för huden, då kokosolja består av mättat fett och laurinsyra.

Kokosolja hamnar på 4/5 på en skala av komedogena ämnen. Komedogena produkter täpper igen porer och laurinsyran i kokosoljan må slåss mot bakterier, men den täpper också igen porer. Och täppta porer hjälper inte att få bort eller förhindra akne över huvud taget.

Så försök istället hitta andra rengöringsprodukter som fungerar för ditt ansikte, och använd kokosolja till annat istället.

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss