in

Älskar du sheet masks? Då ska du akta dig för det här misstaget

sheet mask

Jämfört med klassiska masker är sheet masks väldigt smidiga, man slipper ju kladda så mycket! Se bara till att inte ha på din sheet mask för länge. Vi förklarar varför! Mer

För ett par år sen klev sheet masks in i våra liv och förändrade maskandet för alltid. Och även om ens sheet mask alltid är minst tre storlekar för stor (seriöst, hur stor ansikte tror tillverkarna människor har?!) så älskar man det. Men, tro inte att masken ger dig mer fukt och bidrar mer med sina egenskaper om du har på den längre tid än rekommenderat – det är nämligen motsatsen till vad som händer.

– Att hålla sig till den rekommenderade tiden på alla typer av sheet masks är väldigt viktigt, eftersom egenskaperna i masken bara hjälper när den fortfarande är våt. När masken torkar kommer den faktiskt att börja dra ur fukt och vitaminer från huden, istället för att ge den näring och återfuktning som den ska, säger hudvårdsterapeuten Sarah Chapman till Allure.

Ingredienser som kol, tea tree olja, växtextrakt och syror kan vara de värsta bovarna, så håll extra koll på tiden din sheet mask ska sitta på om den innehåller något av detta.

Hur vet man att man haft på sig sin sheet mask alldeles för länge då?

– Torrhet, spänd hud och att det kliar kan vara tecken på att hudens naturliga barriär har rubbats, och blivit av med sina naturliga skyddande oljor. Detta kan göra din hud mer benägen för akne och irritation, förklarar Chapman.

Alltså. Om du gillar att koppla av med en sheet mask då och då, var noga med att läsa på förpackningen hur länge den ska sitta på – och följ det.

Happy masking!