in

Alla basprodukter du behöver ha i beauty-garderoben

basta bas sminket

Med lite concealer, en mascara och ett rouge, kommer man faktiskt ganska långt. VeckoRevyn listar make upv-ärldens motsvarigheter till garderobens Lilla svarta och ger dig tips på produkterna som agerar pimpande accessoarer! Mer

Steg 1: ULTRABASICS

beauty basta basprodukterna1. BB-creme, Erborian BB crème nude, 375 kr. |
2. Concealer, Bare minerals Bare pro 16-hour full coverage concealer, 395 kr. | 3. Rouge, Elf Blush i ”Rose loyalty”, 75 kr. | 4. Mascara, Yves Saint Laurent The curler mascara, 325 kr |
5.
Brynpenna, Lily Lolo Brow duo pencil, 135 kr. |
6.
Läppbalsam, Eve lom Kiss mix i ”Demure”, 175 kr. |
7.
Pensel, Eco tools Mini precision blush, 55 kr.

1. UNIVERSELL BAS

En universell, lätt täckande BB-creme som vårdar, innehåller solskyddsfaktor 20 och jämnar ut små ettriga ojämnheter. Det är nästan lag på att äga åtminstone en bra basprodukt som funkar i stort sett jämt, och med en BB-creme får du dessutom många funktioner i en. Läs mer och köp här.

2. CONCEALER

Yes, tyvärr, de flesta av oss har dem: mörka ringar, finnar och ojämna fläckar och då är en concealer räddaren i nöden. Just den här ligger lite högre i pris, men vi lovar, den är MAGISK och trollar bort allt från blemmor till förstorade porer. Vill du kan du också använda den helt ensam utan foundation, då den glider sömlöst över huden som en silkesvante. Finns i tio nyanser från porslinsvit till mörkt brun. Läs mer och köp här.

3. ROUGE

Är rouge en av de mest mångfacetterade produkterna? Gör sig bra på kindernas högsta punkt där det hör hemma, men kan även läggas på ögonlock eller tryckas på läpparna för att ge hela ansiktet en lite extra frisk aura. Läs mer och köp här.

4. MASCARA

Fastän nakna fransar är en hit trendmässigt känns ju mascara som motsvarigheten till Den lilla svarta i beautygarderoben, och The curler ger inget annat än helt fenomenalt böjda och maffiga fransar. Läs mer och köp här.

5. BRYN

Har man inte haft turen att födas med fylliga Cara Delevingne-bryn får man helt enkelt göra sitt bästa för att fuska fram ett par, och då är ju brynpenna en klassisk ”go to”. Har man tur har den två färger, som veganska märket Lily Lolos, som går att både fylla i och highlighta med. Läs mer och köp här.

6. VÅRDANDE LÄPPBALM

Hello there kissy lips. Ett vårdande läppbalsam som skyddar och återfuktar samtidigt som det ger läpparna en hint av färg. Känns en aning mintigt på läpparna och ger seriös instagramperfektion i ett svep. Läs mer och köp här.

7. FUNKAR TILL ALLT-PENSEL

En sådan där pensel som gör lite allt möjligt – funkar till både rouge, puder och bronzer, och som dessutom får plats i den lite mindre necessären – är ett typiskt bra köp. Läs mer och köp här.

Steg 2: NÄR DU VILL SATSA LITE EXTRA

beauty basta produkterna

8. Primer, Lumene Invisible illumination instant glow UV primer, 299 kr. | 9. Specialconcealer, Make up store Eazy Cover all mix, 285 kr. | 10. Bronzer, Cover fx Bronzer ”Sunkissed”, 319 kr. | 11. Ögonskugga, Sephora collection Colorful eyeshadow i ”352 Mocha latte”, 75 kr. |
12. Bryngel, Idun minerals Fiber infused, volumizing, tinted brow gel, 179 kr. | 13. Läppglans, Fenty beauty Gloss bomb universal lip luminizer i ”Fenty glow”, 175 kr. 14. Skuggpensel Real techniques Bold metallics shadow brush, 179 kr.

8. PRIMER

Lägg lite extra krut på basen med en primer som förbereder och banar väg för en extra jämn och hållbar bas. Har du börjat med vanan att lägga primer, lär du sällan vilja sluta. Solskyddsfaktor 30 i Lumenes lystergivande variant ger extra plus i kanten. Läs mer och köp här.

9.SPECIALCONCEALER

Visste du att konsistensen på din concealer är ganska viktig? Det är den. En mjuk krämig concealer är ofta perfekt på lite större partier eller under ögonen, medan en fast, torrare variant sitter bättre på finnar och små plitor. Makeupstores Eazy cover all mix har dessutom tre nyanser som fungerar färgneutraliserande på allt från mörka ringar till ytliga blodkärl. Läs mer och köp här.

10. BRONZER

Ett solpuder ger glow på sekunden och räddar i stort sett vilken glåmig dag som helst. Smart och enkelt är att investera i en variant utan skimmer, så kan man addera extra lyster precis där och om man vill. Har du dessutom valt en kall nyans likt Sunkissed från Cover fx, kan den med fördel även agera lite skulpterande. Läs mer och köp här.

11. SKUGGA

En matt, kaffe-med-mjölk-färgad skugga hör verkligen till basgarderoben. Lägg den i globlinjen för att ge ögat lite extra stuns eller applicera den längs med den nedre fransraden med en lite smalare pensel för en mjuk, sotig inramning.

12. BRYNGEL

Du minns vad vi sa om Cara Delevingne-brynen? En bryngel med extra fibrer ger fyllighet, lite extra pigment och håller vartenda litet strå i schack. Läs mer och köp här.

13. LÄPPGLANS

Rihanna ville skapa ett läppglans som skulle passa alla och hon verkar ha lyckats: hennes Gloss bomb lägger sig som ett kolafudge-doftande ultraglossigt balsam på läpparna och förskönar dem direkt. Läs mer och köp här.

14. SKUGGPENSEL

Fingertoppen i all ära, men en proffsig sotning kräver sin pensel. En lite lagom smal, rundad pensel funkar lika fint på ögonlocket som längs med den nedre fransraden. Läs mer och köp här.

Steg 3: NÄR DU KÄNNER DIG SERIÖS

beauty produkter3

15. Matt puder, Kicks Loose powder, 149 kr. | 16. Uppljusande concealer, Isadora Cover up long-wear cushion concealer, 159 kr. | 17. Contourkit, Anastasia beverly hills Contour cream kit, 545 kr. | 18. Svart kajal, Babor Eye contour pencil, 179 kr. |
19. Brynskugga, Benefit Foolproof brow powder, 285 kr. |
20. Rött läppstift, Lancôme x Proenza Schouler Absolu rouge ”110”, 340 kr. | 21. Duopensel, Kat von D Face contour brush, 300 kr.

15. MATT PUDER

Att fixera basen med ett matt, transparent puder gör den mer hållbar, trollar bort en blank T-zon och suddar visuellt ut stora porer. Läs mer och köp här.

16. UPPLJUSANDE CONCEALER

En tunn, lätt concealer som kamouflerar röda partier och mörka ringar, men också kan fungera lite highlightande om du satsar på en ljusare variant, är ett perfekt tillskott till necessären. Lägg den under ögonen, i mungiporna och mellan brynen för att ge de områdena lite ljus. Läs mer och köp här.

17. CONTOURKIT

Man behöver inte dra det till det extrema, men lite lätt contouring är faktiskt ett ganska briljant sätt att framhäva vissa drag som kindben och för att ge brynen ett litet visuellt lyft. Läs mer och köp här.

18. SVART KAJAL

Ge ögat en skarp inramning med svart kajalpenna, som du kan sudda ut för att skapa en svart sotning. Du kan också använda kajalen under en skugga för att ge skuggan extra häftkraft och intensitet. Läs mer och köp här.

19. BRYNSKUGGA

Brynskuggan ger ett aningen mer definierat intryck än att enbart fylla i brynen med en penna, så vad man väljer är definitivt en smaksak. Ett enkelt och smart sätt att fylla i brynen med skugga är att fylla i enbart brynens nedre kant och sudda skuggan uppåt och utåt, det ger ett fylligt men naturligt intryck. Läs mer och köp här.

20. RÖTT LÄPPSTIFT

Mycket går att lösa med ett perfekt rött läppstift (typ tråkiga outfits och dåliga hårdagar) och det finns faktiskt en perfekt nyans för alla, det gäller bara att hitta den. Finaste samarbetet just nu är Lancômes tillsammans med New York-baserade varumärket Proenza Schouler där läppstiftet ”110” påminner om en solmogen tomat i färgen, det gillar vi. Läs mer och köp här.

21. DUOPENSEL

Penslar kan verkligen, verkligen göra all skillnad och är nog det som ensamt gör störst skillnad för slutresultatet. Med en tvådelad pensel får du dessutom två på köpet och kan både tona, göra konturer, lägga rouge och highlighters med mästerlig precision.

Steg 4: NÄR DU VERKLIGEN MENAR ALLVAR…

beauty basdta produkterna 4

22. Fixerande spray, Max Factor Lasting performance setting spray, 109 kr. | 23. Pennconcealer, Nudestix concealer pencil, 265 kr. | 24. Flytande eyeliner, Eyeko Eye do eyeliner, 169 kr. | 25. Svettsäker brynpenna, The body shop Brow sport, 175 kr. | 26. Transparent läppenna, Max Factor Colour elixir universal lip liner, 89 kr. | 27. Highlighter, Glossier Haloscope dew effect highlighter i ”Quartz”, 200 kr. | 28. Stippling brush, Nyx professional makeup Dual fibre foundation pro brush, 229 kr.

22. FIXERANDE SPRAY

En återfuktande, fixerande spray som gör makeupen extremt hållbar är hemligheten bakom en bas som faktiskt håller längre än ungefär fram till lunch. Innehåller den dessutom hudälskande vitamin A, B, C och E och gurkextrakt likt Max Factors nya variant, är det naturligtvis en bonus. Läs mer och köp här.

23. PENNAN DU TAR MED DIG

En concealer i pennformat är en förvånande trevlig uppfinning. Dra några streck där en touch up behövs och tona med fingret, eller rita helt enkelt över irriterande röda märken och plitor – done! Läs mer och köp här.

24. CAT EYE

En flytande eyeliner för att kunna göra en seriös cat eye är nästan ett måste i kittet. Eyekos Eye do är en av de enklaste att lyckas med. Ett knep är att luta armbågen mot bordet för att ge hela armen och handen stöd om du är ovan. Sen gäller det att öva, öva och öva. Läs mer och köp här.

25. SVETTSÄKRA BRYN

Produkter som står pall för fukt, svett, sport är hett på marknaden just nu och en av dem är The body shops brynprodukt som formar och definierar brynen och står pall för det allra mesta. Perfekt för dig som känner dig lite naken utan ett par ifyllda bryn. Läs mer och köp här.

26. TRANSPARENT LÄPPENNA

En läppenna fungerar som en primer och gör att läppstiftets pigment framhävs och inte flyter ut. Att införskaffa en transparent sådan gör den dessutom extra mångsidig och användbar, eftersom du kan använda den till alla dina läppstiftsnyanser. Läs mer och köp här.

27. SERIÖS LYSTER

Ge ansiktet helt perfekt, fuktmättad glow med hjälp av en highlighter. Glossiers Haloscope dew effect highlighter på stift finns i tre mumsiga nyanser och ger huden rätt typ av glans utan skimmer. Läs mer och köp här.

28. STIPPLING BRUSH

Det är något oerhört tillfredsställande med så kallade stippling brushes, vars yttersta strån är lite glesare syntetiska fibrer som gifter sig på ett alldeles fantastiskt vis med krämiga konsistenser. Använd penseln för att cirkla fram en perfekt bas med din foundation, för att applicera krämiga highlighters eller tona ut ett krämrouge. Läs mer och köp här.


 

Den 27 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day, så peppigt! Läs mer och köp din biljett här redan idag.

Fab day 2018 2 30aug