in

9 magiskt juliga manikyrer som du kan fixa hemma


Rudolf med röda mulen, snöflingor eller kanske en gullig gran på naglarna i jul? Här är nio manikyrer du kan fixa själv! Mer


Att tänka på innan du sätter igång: börja alltid med att måla ett underlack, dels för att skydda din egen nagel från missfärgningar och dels för att skapa en bra grund för din manikyr så den håller längre. Vänta alltid på att ett lager ska torka ordentligt innan du målar på ett nytt. Avsluta alltid med överlack så din manikyr håller bättre.

Gör så här: ta ett rött glitterlack och dutta på med hjälp av en sminksvamp, på så sätt får du mer glitter på nageln än om du bara målar med pensel. Börja vid tippen på nageln och jobba dig inåt så långt du vill. Ta en smal pensel med vitt lack och gör prickar i form av en gnistrande stjärna.

Gör så här: tumme, pekfinger och lillfinger – Måla naglarna med ett mörkgrönt lack. Ta en smal pensel och måla två tunna streck i rött respektive guld. Långfinger och ringfinger – Måla naglarna med ett guldigt lack. Måla diagonalt i ena änden av nageln i mörkgrönt, fyll ut åt andra hållet med ett rött lack.

Gör så här: tumme, pekfinger och lillfinger – Måla naglarna med ett vitt lack. Långfinger och ringfinger – Måla ungefär 2/3 delar av nageln vita. Ta sedan en smal pensel och gör prickar på den omålade ytan. Långfinger – Ta en smal pensel med grönt lack och måla små granar. Ringfinger – Måla två stora vita prickar. Ta sedan en smal pensel med svart lack och måla hatt, ansikte och prickar så det ser ut som en snögubbe. Ta en smal pensel med rött lack och måla en halsduk. Måla en grön gran med en smal pensel.

Gär så här: måla alla naglar med ett rött lack. Ringfinger: Måla en trekant från nagelbandet med ett rött glittrigt lack. Fäst små stenar i trekanten. Voilá – diskret minigran!

Gör så här: dutta på silverlack på alla naglarnas tipp. Ta en smal pensel med vitt lack och måla snöflingor på så många naglar du vill. Fäst små stenar på några av naglarna.

Ett inlägg delat av @nailitbykosy

Gör så här: måla naglarna i en klar, blå färg. Ringfinger: Måla en stor vit snöflinga med hjälp av en smal pensel. Måla ett tunt lager med glitterlack över.

Gör så här: måla naglarna med ett rött lack, ringfingernaglarna målar du i mörkgrönt. Ta en smal pensel med vitt lack och måla prickar och snöflingor på alla naglar förutom tummen. Där målar du ett rutmönster med grönt lack.

Gör så här: måla naglarna med ett vitt lack. Fäst tejp på naglarna så en trekant bildas. Måla i trekanterna med ett mörkare grönt lack, gärna skimrigt. Innan det gröna lacket torkat gör du små streck med ett ljusare grönt lack i trekanten. Ta en tandpetare och dra runt i lacken så ett fint mönster bildas. Dra försiktigt bort tejpen. Fäst stenar på alla granar, så det ser ut som julkulor. Fäst en stjärna i toppen på granarna.

Gör så här: måla alla naglar förutom ringfingernaglarna med ett grått lack. Måla ett tunt lager glitterlack över. Ringfinger: Måla nageln vit. Måla två runda ringar som går in i varandra med ett grått lack, den närmast tippen ska vara lite större. Ta en smal pensel och måla två vita prickar som ögon, måla sedan mindre svarta prickar i de vita prickarna. Måla en röd prick som ska vara mulen. Ta en smal pensel och måla horn med ett brunt lack. Måla smala konturer med det bruna lacket.