in

8 skönhetstrender som dominerar 2019


Stenar som formar, en japansk hudvårdsrutin och ett alltigenom personligt uttryck är A och O i beautybiz. VeckoRevyns skönhetsredaktör Lisen Sundberg guidar dig till skönhetstrenderna 2019. Mer

1. Minitrend: Mikroluggar

Mikroluggen händer inte längre av misstag.

2. Den minimalistiska rutinen

Närande, läkande, återfuktande creme som skyddar och stärker huden, Dermaceutic K Ceutic, spf 50.

Mjölksyra och glykolsyra som exfolierar och balanserar, Tebiskin Gly clean gentle cleanser.

Creme som hjälper till att läka och reducera hyperpigmentering, Ph formula Vita C cream.

I kölvattnet av avancerade hudvårdsrutiner med många, ofta väldigt aktiva, produkter i flera lager, har fler och fler utvecklat känslighet, rodnad och i värre fall till och med perioral dermatit. Så att den minimalistiska rutinen skulle bli något av en snackis känns logiskt. The skin care diet, som den kallas, handlar i kort om att skära ner på antalet steg och produkter som kan orsaka irritation i sin rutin. Satsa på rengöring, fuktcreme och SPF (om det inte redan finns i dagcremen), punkt.

Undertecknad har själv testat the skin care diet efter att huden plötsligt slog bakut, blev blossande röd och drabbades av akne. Att bygga upp och lugna hudens barriär med ett minimalt antal produkter blev räddningen och skillnad syntes efter bara någon månad! Ibland stämmer det att less is more.

PSST! Satsar du på ett minimalt antal produkter av hög kvalitet kan de också kosta lite mer eftersom du inte behöver köpa så många produkter (resonerar vi).

3. På ett personligt plan

Kiehl’s Apothecary preparations är en tjänst där produkten skräddarsys med hjälp av boosters efter dina behov.

Skräddarsydd hudvård är fortsatt super-stort. Genom att ställa frågor om hur vi upplever vår hud och genom att göra analyser av huden, kan vi idag få serum blandade direkt efter vår hudtyp och hudtillstånd hos Kiehl’s här i Sverige. Men det personliga vi eftersträvar gäller inte bara specialblandade cremer utan även tjänster. Forbes, Elle och Allure är bara några av de som skrivit om den amerikanska tjänsten Hello Ava som med hjälp av algoritmer och utbildade terapeuter hjälper dig att skräddarsy din hudvårdsrutin, baserat på ett formulär du fyller i.

Tjänsten som är kopplad till över 150 varumärken och tusentals produkter väljer ut russinen ur kakan åt dig (tänk dig en dejtningsajt för hudvård) och gör dessutom en uppföljning efter två veckor.

4. Hår på utväxt

Leave-in balsamspray som skyddar hårets färg från att oxideras mellan klipp- och färgtiderna. Moroccan oil Protect & prevent spray.

Efter säsonger av buzz-cuts och skarpa klipp ser vi mer och mer otuktade frisyrer på utväxt. När till och med Alexa Chung lät sin signifikativa lob växa ut till en längre variant med stark ”klipptid uppskjuten”-känsla blev det spiken i kistan.

Moroccan oils Global creative director Antonio Corral Calero bekräftade trenden under ett Sverigebesök nyligen:

– Många tenderar att överstyla håret idag, men det finns inget värde i att se ut som en skönhetstävlande. Tvärtom, trenden är att det inte ska se perfekt, nyklippt ut. Snarare som om att det har gått tre veckor sedan man var hos frisören, säger han.

5. Ett slag för den japanska skönheten

Transparent gloss, Shiseido Crystal gelgloss.

K Beauty (skönhetsprodukter från Sydkorea) är ett välkänt begrepp för många av oss vid det här laget och serum baserade på snigelfiltrat, speciella masker för läpparna och tiostegsrutiner har blivit mer eller mindre vardagsmat för seriösa beautyjunkies. Näst på tur står J Beauty, den japanska rutinen, som till skillnad från den koreanska är mer minimalistisk och rotad i tradition med fokus på ett mindre antal högkvalitativa ingredienser. J Beauty är i sig inget nytt, märken som Shiseido har ju funnits länge på den västerländska marknaden. Men man ser att intresset här i väst har ökat enormt efter K Beautys otroliga framfart och vi talar mer om J Beauty nu än någonsin. Med det sagt ligger naturligtvis K Beauty oss fortfarande varmt om hjärtat!

6. Buzzig bas

Perfekt bas om man vill att det ska gå snabbt och lätt på morgonen. Kosås Tinted face oil.

Tre mineralpigment, sex botaniska oljor. Det är receptet på vår senaste underlags-crush från L.A. Kosås färgade ansiktsolja påminner varken om en traditionell foundation, en bokstavskräm eller en färgad dagkräm utan glider sömlöst på huden som ett serum eller torrolja i en silkig formula som andas. Pigmentet i sig justerar sig efter hudtonen vilket gör appliceringen lika enkel som vilken hudvårdsprodukt som helst. tio sekunder tar appliceringen, för att vara exakt.

7. Öppna verktygslådan!

Ett icke-invasivt minilyft som arbetar med mikrovibrationer och ljus, Gouettes de beauté Iconic pen magique compact facial toner.

Jaderoller! Rulla stenarna av jade över kinder, haka, panna, ögonparti, hals. Det hjälper till att stimulera lymfdränaget, öka cirkulationen och svalka huden. Lägg i kylen för extra kylande effekt. Även superskön att rolla över en sheet mask!

Intresset för alternativa sätt att avancera hudvården bortom cremer och serum är verktyg. Istället för att att bara applicera hudvården vill vi ge oss själva lyxen av en ritual. Det handlar om att ta hand som sig ytterligare. Att mjuka upp spända käkar, stimulera lymfdränaget och få fram ansiktets konturer.

Mest instagrammat just nu är förmodligen Jade rollers och Gua sha, men även mer högteknologiska verktyg som arbetar med vibrationer, galvanisk mikroström och LED-ljusterapi. De bidrar till att föra ner serum djupare i huden, lättar på spänningar och skakar liv i fibroblasterna, och är välkomna tillskott i seriösa beautyjunkies skönhetskabinett.

8. Skönhetsdestinationen: Face gym

Långt ifrån en klassisk ansiktsbehandling. Face gym är precis som det låter: en work out för dina ansiktsmuskler som skulpterar, tonar och trollar fram kindben du inte visste att du hade. Plus, att vi ens glömde nämna det – extra glow! Behandlingen går ut på att stimulera ansiktets muskler med hjälp av vana nypor och avancerade high tech-redskap och funkar som ett litet minilyft (perfekt innan en fest).

Än så länge finns inte Face gym i Sverige men vi tar med nöje omvägen via London för att strama upp och ge lyster till våra anleten. Vi förväntar oss en världsexpansion inom kort (Face gym öppnade nu senast i New York i april 2018).

TIPS! Googla Nichola Joss (sägs vara kvinnan bakom Meghan Markles bröllops-glow!) som är känd för sin ansiktsmassage och inspireras av hennes tutorials på nätet! Joss har även blivit kallad the queen of contouring (och då talar vi riktig contouring, inte sminket!) av tidningen Tatler. Även Kate Moss och Jennifer Lopez sägs vara fans.