in

8 skönhetstrender som dominerar 2020

Modetrender 2020
Källa: Rita Ora på Aviciis hyllningskonsert 2019 och Glitter

Är du redo att se vad 2020 har för trender att erbjuda? Blir det väst för din del eller är du mer sugen på att testa neontemat? Mer

koplankar

1. Sminktrend: Låt rougen gå in i ögonskuggan

Blush och rouge trendigt 2020
Rita Ora. Källa: SVT Faksimil

Persikofärgad rouge och olika nyanser av rosa på kinderna är en trend som hållit i sig ett tag men som vi definitivt tar med oss in i 2020. Precis som Rita Oras sminkning på Aviciis hyllningskonsert 2019, där ögonskuggan liksom går in i rougen, fortsätter det vara trendigt att verkligen låta blushen synas – oavsett om du väljer att sminka dig som det fantastiska exemplet ovan eller om du hellre vill måla rougen på äppelkinderna nära näsan.

Skönhetstrender 2020 Persikofärgad rouge
  1. Skimrigt rouge i färgen ”Peachykeen” från MAC Cosmetics. Läs mer och köp här.
  2. Ett varmt och högpigmenterat rouge i färgen ”Life’s a Peach” från L’Oréal Paris. Läs mer och köp här.
  3. Ett rouge i färgen ”Pinky Peach” som ger dina kinder glow från IsaDora. Läs mer och köp här.

2. Modetrend: Västen är tillbaka

Västen trendig 2020

Du har säkert redan börjat misstänka det – västen är tillbaka. I alla olika material verkar den bli en av årets hetaste trender. I början av året ser vi västen i fleece och dun för att sedan verkligen slå igenom i mer klassiska västmaterial under våren. Använd den över en skjorta eller blus, under en kavaj eller till jeans. Läs mer och köp fleece-västen från Arket här.

3. Modetrend: Pärlor som accessoar

Pärlsmycken till håret 2020

Glada nyheter, det är inte för sent att investera i ett pärlsmycke till håret! Trenden håller i sig långt in på våren och vi ser den i många olika färger och former. Vill du ha en klassisk look kan du till exempel investera i det här spännet från & Other stories – men vi ser också andra färger, diadem och större runda spännen under 2020. Vi spår dessutom en vår där pärlaccessoarer sprider sig till både naglar och ögon! Bara framtiden vet var det ska sluta.

Pärlor är trendigt 2020 1
  1. Hårspännen med pärldetaljer från NA-KD. Läs mer och köp här.
  2. Smalt pärldiadem från Glitter. Läs mer och köp här.
  3. Guldigt hårspänne med pärlor från NA-KD. Läs mer och köp här.

4. Modetrend: Neonfärger

Neon är trendigt 2020

Ni trodde att neon var över men ni trodde fel! Starka neonfärger, gärna en blandning av två olika färger och tropiska mönster är helt rätt under sommaren. Vi verkar dock lämna rosa bakom och en stark neongrön färg blir istället favoriten. Vill du ha något lite mer neutralt kanske den här klänning från & Other stories kan passa? Läs mer och köp här.

5. Modetrend: Prickigt

Prickigt blir en trend 2020.

Jess i ”New Girl” kanske inte var så omedveten trots allt. Hon kanske bara väntade på 2020 när hennes klänningar äntligen skulle bli en grej! Vi är iallafall lika glada som Jess och ser framemot en vår med mycket prickigt.

6. Modetrend: Braletten gör comeback

Braletten kommer inte att lämna oss utan hänger med in i 2020. Den perfekta heldagsoufiten är här, passar för festen och på kontoret kan du bara slänga över en kavaj.

Braletten gör comeback 2020

Bralette med knytning av läderimitation från ASOS. Läs mer och köp här.

Braletten är ett trendplagg 2020

Bralette i spetstyg från Hunkemöller. Läs mer och köp här.

Braletten passar både förfest och vardag

Spetsig bralette med vadderade kupor från ONLY. Läs mer och köp här.

7. Modetrend: Blommig brosch som accessoar

blommig brosch blir populärt 2020

Victoria Beckham har under vintern burit en ny accessoar – nämligen blomsterbroschen. Enligt modeföretaget whowhatwear har det inspirerat flera till att bära blomsterbroscher på sina kavajer. Dags att ringa mormor och se om du kan få rota lite i hennes smyckeskrin! Alternativt att du fyndar den här broschen från Glitter.

8. Sminktrend: Eyeliner i neon

Globetrottern Shay Mitchell visar hur en snygg eyeliner inte alltid behöver vara så traditionell. Du behöver inte längre måla längst dina fransar utan lek och utforska – gärna med en cool neonfärg.

Eyeliner i neon är trendigt 2020
  1. Flytande eyeliner i färgen ”851 matte pink” från Dior. Läs mer och köp här.
  2. Eyeliner i färgen ”Escape” från NYX. Läs mer och köp här.
  3. Ögonpenna i färgen ”Roxy” från Urban Decay. Läs mer och köp här.

Av: Hedvig Spångmark och Frida Olheden