in

6 vanliga misstag du gör i duschen som gör att du får finnar

dusch dragare

Att ta en varm dusch efter en lång dag kan vara något av det härligaste som finns. Men att duscha kan faktiskt göra så man får finnar. Här är de sex vanligaste misstagen vi gör när vi duschar. Mer

Att duscha tar bort smuts från kroppen, men det kan också skada huden. Som ni säkert vet är huden vårt största organ, och den är väldigt känslig. Huden har ett lager av bra bakterier som hjälper dig att hålla dig hälsosam. Detta lager kan dock tvättas bort helt av duschar, vilket gör att din hud är mer benägen att få finnar eller andra hudåkommor. Allt från kemikalier till bakterier kan leda till att du får akne.

Här är de sex vanligaste misstagen vi gör i duschen som skadar vår hud.

 1. Du har inte bytt ut din tvättsvamp

  Oavsett hur mycket du tycker om att använda din tvättsvamp när du duschar, så fylls den snabbt med bakterier och döda hudceller. Eftersom den också förvaras i duschen, där det är hög luftfuktighet, resulterar det också i att bakterierna har ett jättebra ställe att frodas på. Investera i en antibakteriell-svamp, så ska du se att din hud inte tar lika mycket skada.

 2. Du har inte kollat ingredienserna i tvålen

  Många tvålar innehåller natriumhydroxid som stör pH-balansen i huden. Beroende på din hudtyp kan tvålen göra den för torr eller för oljig, vilket kan resultera i finnar. Så, för att vara på den säkra sidan kan du ta och läsa ett varv på ingredienslistan innan du köper en ny tvål!

 3. Du exfolierar för mycket eller för lite

  Många exfolierande produkter innehåller håra kemikalier som kan skada huden, och lämnar den då exponerad för skadliga föroreningar. Om du är en av dem som exfolierar huden för mycket kan du också uppleva att din hud är torr och irriterad. För att skydda din hud kan du göra din egen exfoliering hemma genom att använda malda kaffebönor.

 4. Du återfuktar inte huden vid rätt tillfälle

  En av anledningarna till att du får finnar är att huden inte är återfuktad. Att duscha främjar till att kroppen blir torr, så det är viktigt att återfukta huden ordentligt. Den bästa tiden att återfukta kroppen är precis efter man har duschat, då är porerna öppna. Applicera en olja eller kräm som återfuktar huden och som inte täpper till porerna (jojoba-olja fungerar till exempel utmärkt).

 5. Du använder fel schampo

  Precis som att tvål och exfoliering kan skada din hud, så kan schampo och balsam ge samma effekt. Dermatologer säger att vissa schampon kan täppa till porerna i skalpen, vilket leder till att det kan blir klåda, skriver Elite Daily. Dessutom kan schampo och balsam skada din hud när den kommer i kontakt med den, och kan då orsaka irritation och akne. För att vara på den säkra sidan kan man försöka använda sig av ett naturligt schampo och balsam. Men, då vi alla är olika så är det klart att naturliga produkter inte funkar för alla heller, det bästa är helt enkelt att testa sig fram.

 6. Du ignorerar din rygg

  Att finnar kan dyka upp på ryggen är för de flesta ingen nyhet. Det är såklart viktigt att inte glömma att tvätta ryggen ordentligt, och för att vara säker på att man når kan man använda en borste med naturliga strån. Då kan man tvätta ryggen utan att behöva sprida bakterier eller orsaka irritation på huden.

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss

Just nu får du ett lyxigt kit från Estelle & Thild när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Följ oss på Instagram för inspiration, skratt,

nyheter och tävlingar!