in

6 TIPS TILL DE FINASTE NAGLARNA!

Någonting som jag fuskar med är att ta hand om mina naglar, men gör jag det så blir det så stor skillnad! De växer sig längre, starkare och finare. Och det krävs faktiskt inte speciellt mycket, men man måste vara regelbunden med vissa saker. Så här kommer 6 tips som ger dig de finaste naglarna! […] Mer

Någonting som jag fuskar med är att ta hand om mina naglar, men gör jag det så blir det så stor skillnad! De växer sig längre, starkare och finare. Och det krävs faktiskt inte speciellt mycket, men man måste vara regelbunden med vissa saker.

Så här kommer 6 tips som ger dig de finaste naglarna!

1. Fila naglarna regelbundet. Inte bara formen utan även ytan på nageln, det viktiga är att du använder jättefinkorniga filar och poleringsfil. Naglarna skadas och blir lätt tunt i toppen, genom att fila dem och hålla dem i form så kan de hålla sig starkare längre.
Du skall aldrig bita på naglarna och misshandla dem genom att peta med dem eller dra i saker.
Filen jag använder (bilden) är en glasfil från depend, och den är fantastisk!

2. Det viktigaste av allt är att ha hand om nagelbanden! Bit inte eller dra i dem, nagelbanden skyddar dina naglar från infektioner. Och desto torrare det blir desto mer spricker de. Så det ända du behöver göra är att massera in nagelbandsolja på nagelbanden under dagen. Gärna efter varje gång du tvättat händera eller tex diskat. Vatten och tvål torkar ut massor!

Genom att massera in nagelbandsolja/nagelkräm/handkräm på nagelbanden gör också att du får igång blodcirkulationen. På bilden ovan ser ni min favoritolja, ciate – love me oil. Så, ha alltid med en handkräm i väskan!

3. Använd baslack under nagellack. Det skyddar nageln emot missfärgningar. Det finns också baslack som stärker dina naglar. Min favorit kommer i från Essie – grow strong base coat som skall ge 30% starkare naglar på 5 dagar! Baslack skyddar också dina naglar mot sprickor.

4. Undvik nagellcks remover med aceton. Det torkar ut både naglarna och nagelbanden och förstör nagelns naturliga lyster. PASE har bland annat en acetonfri remover.

5. Pilla aldrig under naglarna, att skrapa vassa föremål under nageln och pilla ”loss” nageln från huden gör att nageln inte kan växa lika bra. Detta kan jag knappt låta bli då jag hatar smuts under naglarna, jag kommer ofta på mig själv att skrapa med en nageln under.
Det du bör göra istället är att borsta naglar och nagelband med nagelborste. Jag gör detta varje kväll, det får skonsamt bort smuts under naglarna och runtom nagelbanden. Min borste kommer i från depend och jag använder dem tillsammans med tvål och vatten.

6. Det är också viktigt att äta näringsrikt och dricka mycket vatten. Det ger mer lyster och spänst.

Följer du dess tipsen så lovar jag att du har superfina, långa och starka naglar till sommaren!

Detta inlägg är publicerat i Hiilens Sminkblogg