in

5 saker som händer när du tatuerar dig

tatuering dragare

Att frivilligt låta någon hacka in färg på din kropp med små nålar tycker vissa är hemskt, medan andra älskar det. Är du sugen på en gaddning men lite osäker på hur det är och känns ska du läsa det här! Mer

koplankar 1024x37 1

1. Du får en adrenalinkick

Att hoppa fallskärm och att tatuera sig har gemensamt att de båda ger rejäla adrenalinkickar, men efter det tar väl likheterna slut. Vi har alla olika hög smärttröskel, medan vissa tycker att det är en hemsk smärta tycker andra att det inte alls är särkilt farligt. Men, oavsett hur ont du tycker att det gör att tatuera sig kommer kroppen reagera på nålen som ett trauma. ”Fly eller fäkta”-känslan kommer efter, tillsammans med adrenalinkicken.

2. Bläcket kommer läcka

När tatueringen är klar kommer tatueraren täcka över den med plast, och generellt rekommendera att det ska vara på ett dygn. Efter några timmar, eller morgonen efter, kommer du se att lite bläck har läckt – vilket kommer göra att det ser ut att tatueringen är alldeles suddig och ja, ganska ful helt enkelt. Men det finns ingen anledning till att få panik, att bläcket läcker är ett tecken på att tatueringen läker som den ska. Normalt sett läcker bläcket i ett par dagar, så var noga med att tvätta av tatueringen med jämna mellanrum och smörj in den med en fet kräm.

3. Du kommer få sårskorpor

Det tar tid för en tatuering att läka, och under tiden kan du se att det bildas sårskorpor på tatueringen. De dyker ofta upp ett par dagar efter att tatueringen är gjord, men är också ett tecken på att tatueringen läker som den ska. Det är SUPERVIKTIGT att inte pilla på dem eller försöka dra av dem, eftersom att det kan lämna ett ärr i tatueringen, vilket man inte vill.

4. Tatueringen kommer klia

Ja, det är obekvämt – men helt normalt. Du får lära dig att stå ut med att tatueringen kliar och ge tusan i att klia tillbaka. Det kan nämligen också lämna ärr och fula märken i tatueringen.

5. Solbränna är fienden

Okej, det är aldrig bra att bränna sig. Men solbrännor kan verkligen skada din tatuering. Om man bränner sig rejält så flagnar huden, och det är särskilt dåligt för en ny tatuering som håller på att läka, och en solbränd tatuering kommer blekna. Så om du måste vara ute i solen med en nygjord tatuering ska du vara jättenoga med att komma ihåg att smörja in den med solskydd, och om du kan ska du se till att hålla den täckt med något klädesplagg.

4 skonsamma solskydd

Saker att tänka på när man tatuerar sig, solskydd från La Roche Posay

Ett solskydd med hög solskyddsfaktor och utan parfym från La Roche-Posay. Läs mer och köp här.

Se upp for solskador nar du har tatuerat dig solskydd fran EVY

Ett solskyddsmousse för kropp och ansikte som inte täpper igen porerna eller innehåller parfym från EVY Technology. Läs mer och köp här.

Skonsamt solskydd utan parfym från Avivir

Ett solskydd som gör huden återfuktad och mjuk samtidigt som den är fri från parfym och parabener från Avivir. Läs mer och köp här.

Solskydd är viktigt när man tatuerat sig, solskydd från ACO

Ett oparfymerat solskydd som återfuktar huden från ACO. Läs mer och köp här.