in

5 saker som händer när du tatuerar dig


Att frivilligt låta någon hacka in färg på din kropp med små nålar tycker vissa är hemskt, medan andra älskar det. Om du tillhör den senare gruppen och har en eller kanske 15 tatueringar på kroppen så känner du nog igen dessa fem märkliga grejer som händer när du tatuerar dig. Men om du fortfarande funderar på om du ska göra din första tatuering, eller precis gjort, så är det här bra info att veta, för att lugna nerverna liksom. Mer

 1. Du får en adrenalinkick

  Att hoppa fallskärm och tatuera sig har gemensamt att de båda ger rejäla adrenalinkickar, men efter det tar väl likheterna slut. Vi har alla olika hög smärttröskel, medan vissa tycker att det är en hemsk smärta tycker andra att det inte alls är särkilt farligt. Men, oavsett hur ont du tycker att det gör att tatuera sig kommer kroppen reagera på nålen som ett trauma. ”Fly eller fäkta”-känslan kommer efter, tillsammans med adrenalinkicken.

 2. Bläcket kommer läcka

  När tatueringen är klar kommer tatueraren täcka över den med plast, och generellt rekommendera att det ska vara på ett dygn. Efter några timmar, eller morgonen efter, kommer du se att lite bläck har läckt – vilket kommer göra att det ser ut att tatueringen är alldeles suddig och ja, ganska ful helt enkelt. Men det finns ingen anledning till att få panik, att bläcket läcker är ett tecken på att tatueringen läker som den ska. Normalt sett läcker bläcket i ett par dagar, så var noga med att tvätta av tatueringen med jämna mellanrum och smörj in den med en fet kräm.

 3. Du kommer få sårskorpor

  Det tar tid för en tatuering att läka, och under tiden kan du se att det bildas sårskorpor på tatueringen. De dyker ofta upp ett par dagar efter att tatueringen är gjord, men är också ett tecken på att tatueringen läker som den ska. Det är SUPERVIKTIGT dock att inte pilla på dem eller försöka dra av dem, eftersom att det kan lämna ett ärr i tatueringen, vilket man inte vill.

  [adSpace]
 4. Tatueringen kommer klia

  Ja, det är obekvämt – men helt normalt. Du får dock lära dig att stå ut med att tatueringen kliar och ge tusan i att klia tillbaka. Det kan nämligen också lämna ärr och fula märken i tatueringen.

 5. Solbränna är fienden

  Okej, det är aldrig bra att bränna sig. Men solbrännor kan verkligen skada din tatuering. Om man bränner sig rejält så flagnar huden, och det är särskilt dåligt för en ny tatuering som håller på att läka, och en solbränd tatuering kommer blekna. Så om du måste vara ute i solen med en nygjord tatuering ska du vara jättenoga med att komma ihåg att smörja in den med solskydd, och om du kan ska du se till att hålla den täckt med något klädesplagg.

Tack Hellogiggles för inspo!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss

Just nu får du ett lyxigt kit från Estelle & Thild när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Följ oss på Instagram för inspiration, skratt,

nyheter och tävlingar!