in

5 nya trender inom K-beauty vi verkligen vill testa (rengöringsstick? ja tack!)

k beauty dragare

K-beauty har tagit över hela världen, och vi älskar det. Här är 5 kommande trender vi absolut vill testa! Mer

K-beauty är ett begrepp som syftar på skönhet från Sydkorea, där de satsar mycket på effektiv och skonsam hudvård som fokuserar på återfuktning och solskydd. Just solskydd är något vi soldyrkande svenskar kanske borde ta efter då solen är, som vi alla vet, svinfarlig om vi inte är försiktiga.

Två megatrender vi kan tacka K-beauty för är BB- och CC-krämer. Och ni kanske hört om det nya: snigelslemsmasker? Det har vi också K-beauty att tacka för! Begreppet har vuxit under det senaste ett och ett halvt åren, och nu börjar det vinna mark här i Sverige också. Sephora säljer en del K-beauty och för bara några dagar sedan öppnade Bangerhead upp en helt egen avdelning tillägnad K-beauty. Dessutom öppnade webshopen SKINiD nyligen och de har enbart koreanska produkter i sitt sortiment!

Nu är vi sugna på att hoppa på och testa de här fem kommande K-beauty trenderna som Byrdie fått nys om från tre K-beauty-influencers!

 1. Aqua peeling

  Grundaren av The Wanderlust Project Sheryl Donerson berättar att Aqua peeling nu är det nya. ”Du exfolierar din hy samtidigt som du ger den en stor dos fukt, vilket är bra mot finnar och torra partier. Du applicerar produkten efter din rengöring och toner på kvällen, och nästa dag är din hy superglowig och strålande.”

 2. Tvåtonade läppar

  Donerson berättar att skönhetstrender i Korea ofta är inspirerad av TV-stjärnor. ”När en skådespelerska i ett K-drama bär ett läppstift så säljer det slut dagen efter. Den största showen för tillfället heter Descendants of the Sun och huvudrollsinnehavaren Song Hye-Kyo använder ett läppstift från märket Laneige. Det är ett tvåtonat läppstift som ger ett tonat resultat i ett steg.”

  Ombreläppar 2.0 med andra ord!

 3. Filterkrämer

  ”En filterkräm är som en vanlig fuktkräm, men den blurrar imperfektioner och gör att din hy ser strålande och återfuktad ut tack vare ingredienser som pärlpuder eller pärlextrakt”, säger Charlotte Cho som är grundare av Soko Glam.

  Perfekt hy, här kommer vi!

 4. Rengöringsstick

  Vi har sett foundation- och concealersticks, och nu hälsar K-beautyvärlden att rengöringsstick är det nya. ”Det är den nästa stora trenden! Jag tror att folk börjar inse vikten av att inte tvätta bort hudens naturliga oljor när man rengör ansiktet”, säger Morgan Stewart, grundare av The Beauty Breakdown.

  Ett rengöringsstick känns som en smart och smidig lösning, inte minst när man är på resande fot!

 5. Käkcontouring

  Västvärldens contouring-norm är att fokusera på kindbenen, men i Sydkorea lägger man istället fokus på att contoura sina käkben. ”Istället för att sminka fram sina käkben contourar koreanskor ett v-format käkben för att få deras ansikten att se mindre ut”, förklarar Stewart.

Vilka av dessa trender är du sugen på att testa?

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss