in

5 otippade saker som gör att du får finnar

finnar dragare

Att tvätta ansiktet varje kväll, dricka mycket vatten och inte peta med smutsiga fingrar i ansiktet är alla saker vi vet är bra för att hålla finnarna borta. Men det finns saker som inte är lika uppenbara. Här är fem saker som kan göra att du får finnar. Mer

 1. Ditt kuddfodral

  Dina kuddar kanske är hur härliga som helst att lägga huvudet på efter en lång dag, men när var senaste gången du tvättade ditt kuddfodral? Kuddfodral är nämligen en supermysig plats för bakterier att frodas. Det är ju trots allt där som all smuts och avgaser från ditt hår och ansikte hamnar varje natt.

  Byt med andra ord ditt kuddfodral ofta. Det rekommenderas att man ska byta ut det varannan till var tredje dag. Var också noga med att du tvättar ansiktet varje kväll och sov med håret i en fläta. Det är förutom att vara bra för din hy öven bra för håret.

 2. Ditt tvättmedel

  Tvättmedel innehåller, som säkert många vet, kemikalier och dofter som kan skapa kaos för den som har känslig hud. Om din hud får utslag och finnar vad du tror är utan någon anledning alls, kan det var ditt tvättmedel som ligger bakom det. Testa att byta till ett mildare tvättmedel som är anpassat för känslig hud och se om det gör någon skillnad.

 3. För mycket AC

  Nu när sommaren är här, och förhoppningsvis värmen med den, kanske detta inte är den roligaste nyheten att höra. När du drar på AC:n hemma, i bilen eller på jobbet för ofta kommer din hy torka ut för mycket, vilket resulterar i att du får finnar. Det beror på att när din hy är torr producerar den mer olja, så all den överflödiga oljan gör att du får finnar.

  Om det är alldeles för varmt för att leva utan AC, testa att ställa en luftfuktare i rummet så inte luften blir lika torr.

 4. Din partners skägg

  Skägg må vara sexigt, men det kan också vara en källa till att din hy inte mår så bra. När skäggstråna rör din hy kan det till och med orsaka utslag. All den irritationen mot din hy gör din hy inflammerad och kan också resultera i att bakterier kommer in i dina porer, och det är då finnar uppstår.

  Se till att din partner använder mjukgörande produkter i sitt skägg, om det inte är ett alternativ att raka av det.

 5. Din mobil

  Att prata i din mobil ofta och hålla den mot ditt ansikte i långa perioder är inte alls bra för din hy. Alla bakterier osv. som finns på din skärm fastnar istället på ditt ansikte, och det är inte direkt så att det är några mysiga eller bra grejer som hamnat där på.

  Ha antibakteriella servetter i väskan och torka av mobilen ofta. Det är också bra att använda headset eller högtalartelefon när du snackar med dina vänner. Ju mindre saker som rör ditt ansikte – desto bättre.

Tack Hellogiggles för artikel-inspo!

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:

Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss