in

5 exempel på hur ditt förhållande kan förstöra din hy (sämsta nyheten för alla som är kära!)

hud dragare

Att vara kär är hur härligt som helst, och att pussa på sin parter är något man gärna gör – särskilt i ett nytt förhållande. Men visste du att kyssar kan vara döden för mjuka läppar? Som tur är finns det hjälp att ta till! Mer

När man är kär och lycklig kan folk säga att man ser strålande ut. Men att vara i ett förhållande kan faktiskt orsaka den raka motsatsen – i alla fall för din hy. Ja, det är tyvärr sant. Om du vill ha en flawless hy är det bättre att vara singel!

Vad är det då som sabbar hyn? Victoria Beckett, vice president och företagsledare hos hälsoföretaget Arbonne, berättade för Femail om topp fem saker som rubbar din hy i ett förhållande.

1. Kyssar

”Kyssar ökar saliven på ytan på dina läppar, vilket kan leda till att de torkar ut och flagnar. Därför är det viktigt att hela tiden hålla dem återfuktare med läppbalsam eller annan mjukgörande läpprodukt för att hindra att de spricker”, säger Beckett.

Även hyn runt läpparna kan ta skada av kyssar, i alla fall om du dejtar en person med skägg.

”Att kyssa någon med skägg eller skäggstubb kan leda till ”beard burn”, och göra huden runt om läpparna röd och känslig. En intensiv fuktkräm lindrar hyn om din parter inte vill raka sig.”

2. Övernattningar

Att sova hos sin partner är mysigt, men det betyder också att du kanske inte har tillgång till alla dina ansiktsprodukter. Att använda sminkborttagningsservetter funkar i nödfall för att just få bort sminket, men det får inte din hy att tycka om dig mer direkt.

”Sminkborttagningsservetter tvättar inte alltid effektivt hyn och kan istället göra att smuts och bakterier bara åker runt i ansiktet, vilket gör att gifter kan tryckas djupare in i hyn.”

Becketts lösning på problemet är självklart.

”När du sover borta ska du inte kompromissa din hudrutin. Försäkra dig om att du har med dig ansiktsrengöring och en nattkräm”.

3. Stress

Att vara i ett förhållande betyder att man har en till sak att lägga tid på i sitt liv. Så förutom jobb, plugg, familj, vänner, fritid och allt annat man ska lägga tid på vill man också vara med sin partner. Att ha mycket man ska hinna med kan lätt göra att man får en stressig vardag.

”Stress kan öka hudproblem som du kanske redan har problem med, så som akne, eksem eller psoriasis. Därför är det viktigt att använda rätt produkter när man börjar känna sig stressad”, säger Beckett.

4. Dejtkvällar

Att gå på dejt med sin partner är jättehärligt. För din hy? Not so much.

”Att gå ut och äta middag eller ta hem takeaway-mat kan göra att det blir svårt att hålla en balanserad diet. Att äta mat som är dålig för hyn kan göra att man får mer finnar, men en bra daglig peeling-produkt hjälper till att ta bort den överflödiga oljan i hyn, tar bort döda hudceller och ger din hy mer lyster”, förklarar Beckett.

5. För lite egentid

”När du är i ett förhållande och spenderar mycket tid med din partner innebär det ofta att du får mindre tid för dig själv. Detta kan innebära mer tid utan makeup. En gång i veckan borde vi låta vår hy vila från smink, det gör att huden får andas och återfår sin naturliga fukt. Ansiktsmasker är ett jättebra sätt att utöka din skönhetsrutin med. Det hjälper till att dra ut gifter från huden och gör din hy redo för att ny vecka”, säger Beckett.