in

4 face mists du kan göra hemma (så rolig DIY)

mist dragare

Den fräscha känslan man får efter att ha sprayat på face mist i ansiktet är typ oslagbar. Och så här kan du göra din egen! Mer

Att ha en face mist i väskan är typ det bästa man kan ha. Men ibland vill man inte lägga pengar på en dyr liten produkt, eller så kanske ens hy reagerar på ingredienserna eftersom vissa face mists till innehåller alkohol eller dofter man är allergisk mot.

Då kan man göra sin alldeles egen, bra va? En stor fördel är att du vet precis vilka ingredienser som finns i din face mist, plus – vem gillar inte DIY?

Innan du börjar blanda ihop din face mist måste du köpa förpackningar! Du väljer själv hur stora sprayflaskor du vill ha. Du kan naturligtvis också ha olika storlekar. En stor för att ha hemma, en mellanstor för att ha ståendes på jobbet eller i skåpet i skolan, och en liten att ha med i väskan kanske?

Tänk på att vissa ingredienser kan vara känsliga mot ljus, så det kan vara en bra idé att göra dina flaskor extra fina med till exempel rolig hobbytejp, fint paketpapper eller varför inte limma på hela flaskan och doppa den i glitter? Fantasin sätter gränserna!

Och som alltid reagerar alla olika på olika ingredienser, så var noga med att testa så du inte är allergisk mot något du vill ha i din face mist. Att applicera ingrediensen på din handled i 24 timmar är ett bra test.

Lavendel och aloe vera-mist

Denna misten är superbra att ha under sommaren. Aloe veran lugnar huden efter en dag i solen, och lavendeln hjälper dig att somna gott.

Så gör du: Fyll flaskan till hälften eller 3/4 med vatten och tillsätt så många lavendeldroppar du vill. Fyll resten av flaskan med aloe vera. Skaka!

Rosvatten-mist

Rosvatten har flera fördelar när det kommer till din hy, bland annat att det återfuktar och kan lugna inflammationer.

Så gör du: Fyll flaskan med 1/4 vatten och fyll sedan resten med rosvatten. Om du vill kan du tillsätta några droppar med valfri eterisk olja. Skaka!

Sötmandel-mist

Sötmandel- och macadamianöt oljan hjälper till att återfukta torra partier i ansiktet. Och det bästa? Kokosvattnet kommer definitivt få dig att känna utomlands-vibbar!

Så gör du: Häll i lika delar kokosvatten och aloevera. Ha i cirka en matsked med eterisk olja som doftar sötmandel och macadamianöt. Skaka!

Tänk på att kokosvatten blir dåligt, så denna misten ska du ha i kylskåpet och använda inom en vecka. Du kan också byta ut kokosvattnet mot vanligt vatten.

Trollhassel och neroli-mist

Trollhassel (en blomma) är superbra mot synliga porer, och eteriska oljan neroli tros ha anti-bakteriella fördelar som kan hjälpa de som har akne.

Så gör du: Fyll flaskan med 3/4 vatten och ha sedan i trollhasseln. Droppa sedan i de eteriska oljan. Skaka!

Tack för inspo Refinery29!