in

3 DIY-nattmasker som ger huden och håret en extra boost

nattmasker

Under vintern är det lite extra härligt att pyssla om sig själv, och vad passar bättre då än att göra dina egna nattmasker för hud och hår? Mer

1. Återfuktande ansiktsmask med honung

Denna masken kommer återfukta din hy och ge dig glowet du behöver i vintermörkret. E-vitamin är en riktig antioxidant, honung bevarar fukt och avokado är grym för en torr hud.

Ingredienser:
1 tsk E-vitamins olja
1 tsk honung
1/4 avokado

Mix ihop alla ingredienserna och applicera. Som du förstår är det bra att kanske inte krypa ner i dina allra finaste lakan när du sover med den här masken.

2. Handmask med sheasmör och lavendel

Våra händer får ta mycket kyla under vintern, särskilt om man är lite dålig på att använda vantar. Då är en handmask perfekt! Lavendel är både antiseptisk och antiinflammatorisk. De andra ingredienserna är återfuktande och helande.

Ingredienser:
4 msk bivax
4 msk sheasmör
4 msk kokosolja
4 msk jojobaolja
5 droppar lavendelextrakt

Häll bivax, sheasmör, kokosolja och jojobaolja i en kastrull över låg värme, låt smälta samman helt. Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna lite innan du adderar lavendelextraktet. Häll i mixen i en glasburk och låt svalna helt. Applicera på dina händer innan läggdags och ta på ett par bomullsvantar över som du kan sova i.

3. Hårmask med kokos

Om du har torrt hår är hårmasker din bästa vän. Den här med mandelmjölk och kokosolja är riktigt bra för att ge ditt hår en riktig fuktboost. Ha i masken en gång i veckan för att hålla ditt hår mjukt och glansigt hela vintern.

Ingredienser:
3-4 msk mandelmjölk
1-2 msk kokosolja

Blanda ihop och applicera i håret. Du kan använda en duschmössa eller lägga en handduk över din kudde för att undvika att masken kletar. Skölj ur på morgonen med schampo, inget behov för balsam! Beroende på hur långt ditt hår är kan du behöva justera mängden av mandelmjölk och kokosolja.