in

Så packar du inför weekend-resan – här är plaggen du måste ha med dig

packa väska weekend

Sensommaren och hösten är en perfekt tid att dra iväg på en weekend. Tre-fyra dagar i en storstad, strandstad eller kanske familjens lantställe! Det enda negativa med weekends är att packutrymmet är näst intill obefintligt. Hur packar man smart inför weekendresan? Här hittar du svaret! Mer

Hur weekendpackningen bör se ut för bästa resultat är naturligtvis beroende av vilken typ av resa det är, men här är några generella tips:

  • Lämna utrymme. Om du är en person som gillar att shoppa under din weekend, glöm inte att lämna lite extra utrymme i väskan. Om du planerar att köpa dig ett par nya sandaler, ta inte med dig ett par hemifrån, res istället utan och köp när du kommer ner. Kanske vågat men värt det om du hittar något!
  • Väderanpassa. Kolla väderprognosen innan du packar och se till att få med passande jacka och skor. En jacka som tål både lite fukt och värme är att föredra vid destinationer som kan växla snabbt i väder.
  • Tänk brett användningsområde. Välj plagg som går att kombinera på en rad olika sätt. Detta innebär färre plagg i din packning med största möjliga bredd, istället för många olika plagg som inte går att matcha med resterande.
  • Res i de plagg som tar plats. Res i de kläder som tar mycket plats och/eller väger mest. På så sätt får du mer utrymme i din väska för ytterligare packning, det vill säga lager på lager, ytterjacka och tunga skor kan vara bra att bära under flygning trots att det kan bli lite varmt!
  • Less is more. Ofta packar vi för mycket saker för korta resor. Klädpanik uppstår och det slängs ner saker som faktiskt inte ens används under resan. Tänk kvalitet framför kvantitet.
  • Planera. Skriv en packlista utifrån väder, resans innehåll, eventuella nödvändigheter med mera. Planering är A och O för en lyckad packning!

Missa inte: Alla weekendresor med VeckoRevyn hittar du här!

Nedan följer tre olika exempel på weekend-packningar.

Storstadsweekend

weekend stad

Jacka / Kappa / Linne / Jeans / Ryggsäck / Solglasögon / LipglossHörlurar / Klänning / Tröja / Kavajbyxor / Shorts / Klocka / Klackskor / Bh / Kamera / Väska / Necessär / Sneakers / Sjal / Mobilskal / Hatt

I storstäder likt London, Paris och Köpenhamn blir det ofta en hel del promenerande. Ett trevligt sätt att upptäcka en stad är just till fots! Tänk därmed på att ta med ett par bekväma skor, exempelvis ett par fashionabla men ergonomiska sneakers, och även ett par bekväma jeans eller shorts. Innehåller resan en uppklädd middag, drinkar eller kanske utgång kommer en nätt svart klänning alltid väl till hands. Den svarta klänningen passar även att bära på dagen till sneakers, och vips så har du två outfits av ett plagg. Precis som att ett par kavajbyxor kan bäras under shoppingrundan på Oxford street som musikalen på West End. Accessoarer så som solglasögon, sjal och mindre väska är praktiska för sol, vind och turisttäta områden.

 

Strandweekend

semester weekend

[adSpace]

Klänning / Sandaler / Shorts / Blus / Sneakers / Tshirt / Linne / Jacka / Väska / Solglasögon / Bikinibyxor / Bikinitopp / Baddräkt / Hatt / Solpuder

Ska du till en varmare destination behöver packningen inte vara riktigt lika full av kläder som i storstadspackningen. En snygg bikini, sandaler, hatt och långklänning är en bra bas. Långklänningen kan bäras såväl på stranden som på middagen på kvällen, detsamma gäller sandalerna. Glöm inte att packa med en något varmare tröja…trots att värmen väntar i Barcelona kan flyget dit och hem överraska med kall temperatur.

Lästips från vår systersajt Damernas Värld: Weekendresa i Europa – vi tipsar om 7 nya weekendstäder du inte får missa

Weekend på familjens lantställe

weekend landet

Jumpsuit / Sandaler / Sneakers / Solglasögon / Skjorta / Myströja / Tröja / Kjol / Jeans / Väska / Hatt / Raggsockar

Ska du till familjens lantställe eller kanske till sommarstugan på västkusten så är det dags att sätta på mysradarn. Här är det fokus på promenader i naturen, bad i det mörka havet (eller kanske sjön), grillning i skymningen, blåbärsplockning och lata timmar i det nyklippta gräset. Packningen behöver gå mer åt det bekväma hållet snarare än det city-anpassade. Dock går det såklart att behålla det fashionabla i det. Varma tröjor, raggsockar, myskläder och tofflor är några plagg att slänga ner i väskan!

Denna artikel innehåller köplänkar.

Priser och länkar från 31/7-16.