in

Så lägger du en perfekt bas med VeckoRevyns mineralpuder

mineralpuff

I nya numret av VeckoRevyn får du lyxiga mineralpudret ”perfect mineral powder” på köpet. Vi ger dig även en liten guide till hur du fixar felfri hy med ditt nya puder på bara några minuter.

Mer

5 steg till en perfekt mineralbas

 

1. Följ din vanliga hudvårdsrutin. Se till att huden är helt torr innan du börjar applicera din mineralfoundation, annars kan resultatet bli ojämnt och flammigt.

2. Jobba in din foundation i borsten och slå sen av överflödigt puder.

3. Arbeta in mineralerna med cirkelrörelser över ansiktet. Tryck till där du vill ha lite extra täckning.

4. Om du vill använda flytande concealer, applicera den innan. Du kan också doppa en liten torr pensel i mineralerna och använda den som concealer.

5. Fixera din foundation med hjälp av ett löspuder i mineralform.

Mera mineraltips

 

■ Har du oljig hud suger en primer, utan silikon, upp överflödigt fett som annars skulle fastnat i mineralerna.

■  Med en kabukiborste går det att jobba upp en bra täckning, men var försiktigt med huden och välj gärna en mjukare variant. Arbeta med lätta rörelser.

■  Din rätta färg är den som går i exakt samma nyans som din hud. Kanske måste du blanda två färger, en mörkare och en ljusare, för att hitta rätt nyans. Att investera i två nyanser är dessutom extra smart, eftersom du då enkelt kan blanda fram din perfekta färg allteftersom din hudton förändras med årstiderna.

■  Använd aldrig creme, gel eller vätska över din mineralmakeup, huden blir ojämn och kakig.

■  Vill du ha rouge, följ upp med ett mineralbaserat sådant för bästa resultat. Svep det över kindens bulligaste del.

■  Glansig under eftermiddagen? Att lägga på mer mineralmakeup blir sällan bra, fräscha till med uppsugande papper, så kallade blotting papers, istället.

omslag4 webbny

Psst! I nya numret av VeckoRevyn hittar du massor med härligt vårmode, en stor guide till vårens hetaste hårtrender och vi bjussar även på en exklusiv titt i kändisarnas bröllopsalbum. Köp nya numret idag!