in

VR testar: Läppglans

Sugen på ett nytt läppglans? Spana in testet och läs om glosset som får högst betyg av VeckoRevyns skönhetsredaktör! 

Mer

  Bra till stranden

1

Clinique Long last glosswear, 205 kr.
Om produkten: Hållbart läppglans med spf 15.
Så tyckte vi: Clinique utlovar att glosset ska hålla i åtta timmar, vilket det inte gör. Såklart. Vi vill ju kunna äta, pussas, dricka och prata… Ett par timmar håller det dock om du är försiktig. Ett stort plus att det innehåller solskyddsfaktor 15, perfekt för en dag på stranden.
Betyg: 4

Klistrigt och kletigt

2

Smashbox In bloom limitless long wear, 210 kr.
Om produkten: Hållbart läppglans med spf 15.
Så tyckte vi: Diskret doft och fin och lagom stark färg. Applikatorn är fantastiskt mjuk och lätt att få ett jämnt resultat med. Konsistensen är däremot tyvärr alldeles för tjock, klistrig och kletig, så det här är ingen favorit och betyget blir därefter.
Betyg: 2

Bäst i test!

4

MNY Maybelline My gloss, 39 kr.
Om produkten: Täckande och pigmentrikt läppglans.
Så tyckte vi: Äntligen ett gloss med ordentligt med pigment för oss som gillar en mer färgglad mun. Det här glosset är både mjukt och härligt och ger en riktigt plutig och härlig bubbelgumsmun. Detta gloss känns som en riktig sommarhit att bära med i väskan under varma sommarnätter. Stort plus för det låga priset – det här glosset är helt enkelt bäst i test!
Betyg: 5

Ger ingen färg

5

Isadora Jelly Gloss, 99 kr.
Om produkten: Transparent läppglans.
Så tyckte vi: Luktar som en hel godisbutik och känns lagom glansigt på läppen. Dock är det trist att glosset är nästan helt färglöst. Glosset sitter inte heller särskilt länge. Ett helt okej vardagsgloss, men inte mer. Olyckligtvis gick locket sönder när det togs av, så det sänker tyvärr betyget ytterligare.
Betyg: 2

Lyxigt gloss som sitter

6

Estée Lauder Pure color lipgloss, 275 kr.
Om produkten: Läppglans med glitterpigment.
Så tyckte vi: Väldigt mjukt att applicera, fantastisk pensel som ger lagom mängd glans. Eftersom det är väldigt glittrigt passar det bättre på kvällen än på dagen, då det verkligen ger ett partyintryck. Drygt och räcker länge. Stort plus för den lyxiga förpackningen i guld!
Betyg: 4

Glittret river på läppen

7

Elizabeth Arden High shine lipgloss, 235 kr.
Om produkten: Transparent läppglans med mycket glans.
Så tyckte vi: Glittret i det här  glanset känns aningen rivigt mot läpparna, nästan som en peeling. Efter ett tag vänjer vi oss dock och det glänser då som aldrig förr. Men det är inte riktigt värt de riviga glitterkornen för att uppnå den glansen. Dessutom blir det ett stort minus för det höga priset! 
Betyg: 2

Torkar ut läpparna

8

L’Oréal Glam shine 6h, 105 kr.
Om produkten: Hållbart läppglans.
Så tyckte vi: Visserligen sitter glanset kvar ett tag, men mest är det glittret som klistrar sig fast. Det känns torrt på läpparna och testpersonen var tvungen att torka av läppglanset för att återfukta med läppbalsam. Men plus för att det finns många fina färgerna att välja mellan.
Betyg: 2

Ett toppglans

ny9

Maybelline Color sensational gloss, 99 kr.
Om produkten: Semi-transparent läppglans.
Så tyckte vi: Känns mjukt och härligt mot läpparna. Många fina nyanser att välja mellan, speciellt de rosa. Hållbara pigment utan att bli för täckande och tappa glansen. Doften är svagt citrusaktig. Maybelline har gjort ett toppglans som reser sig högt över konkurrenterna!
Betyg: 5