in

Vad är orsaken till dina finnar? Var de är placerade berättar en hel del!

Placeringen på dina finnar säger mer än du tror
Bild: Curology/Unsplash

Brukar du få finnar på halsen? På pannan men inte vid hårfästet? Eller kanske tvärtom? Vad betyder placeringen egentligen? Här är svaren! Mer

koplankar 1024x37 1

Alla kan vi ha finnar av olika anledningar. De kan vara genetiskt, hormoner eller bero på helt andra saker. Är du den som inte har finnar så ofta, men får det då och då? Här under kan du ta reda på varför du får dem. Finnar på olika delar av ansiktet betyder ofta olika saker, vet man varför man får finnar är det lättre att slippa dem!

Vad säger vilket område?

Finnarna har olika orsak beroende på var i ansiktet de sitter

De gula partierna

Finnar nära hårfästet, vid tinningarna eller i den övre delen av pannan kan bero på att du applicerat hårprodukter för nära hårfästet. Produkter täpper ofta igen porerna vilket kan gee finnar. Men det kan också bero på att du är och tar i håret för ofta, och kommer åt detta område.

De blå partierna

De blåa partierna är områden man ofta får finnar om man är stressad eller går igenom puberteten.

De rosa partierna

De rosa partiet, och upp på kinderna mot örat är delar av ansiktet där man ofta petar sig i ansiktet under dagen med lortiga händer och mobil.

Det gröna partiet

Runt mungiporn, på det gröna partierna är område som vi ofta tar oss på. Handen åker lätt upp till munnen, vilket ger finnar. Men det kan också bero på att man äter fet eller sur mat.

Det lila partiet

Den nedre delen av ansiktet, och ner på halsen (det lila paritet) är områden man ofta får finnar på när det är dags för mensen. Någon vecka innan, under tiden och lite efter.

4 produkter som bekämpar finnar

Finnar är aldrig speciellt kul att få, oavsett var de poppar upp. Här kommer fem produkter som jobbar mot finnar, öppnar upp porerna och verkar djuprengörande!

Toner mot finnar från Mizon

En toner med AHA-syra som tar bort döda hudceller och BHA-syra som förebygger acne och löser upp orenheter i porerna från Mizon. Läs mer och köp här.

Rengöring mot finnar från Clinique

En klinisk rengöringsgelé gör huden klarare och renare samtidigt som den förebygger uppkomsten av acne från Clinique. Läs mer och köp här.

Ansiktsrengöring från The Ordinary 1

En ansiktsmask som verkar talgabsorberande och som rengör huden på djupet från The Ordinary. Läs mer och köp här.

exfoliering från Paulas Choice

En gel med BHA-syra som exfolierar huden, avlägsnar gamla hudceller och minskar torrhet från Paula’s Choice. Läs mer och köp här.

Här ger youtubern Helen Torsgården sex stycken tips mot vardagsfinnar!

Text: Helen Torsgården

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.