in

Tepåsar på ögonlocket, har de någon verkan?

Tepåsar på ögonlocket, har de någon verkan? Tepåsar och gurka kan användas under ögonen för att minska mörka ringar och påsar. Eftersom huden under ögonen är extra tunn är de underliggande blodådrorna mer tydliga här än i övrig hud. Det gör att ljuset som reflekteras i huden får ett blåaktigt sken och att man därmed […] Mer

Tepåsar på ögonlocket, har de någon verkan?

te2

Tepåsar och gurka kan användas under ögonen för att minska mörka ringar och påsar. Eftersom huden under ögonen är extra tunn är de underliggande blodådrorna mer tydliga här än i övrig hud. Det gör att ljuset som reflekteras i huden får ett blåaktigt sken och att man därmed ser ut att ha mörka ringar under ögonen. Påsar under ögonen får man av nedsatt blodcirkulation eftersom vätska samlas under huden. Mörka ringar och påsar är ofta ärftligt betingat, men även allergier, mediciner, för lite sömn och viktiga näringsämnen kan vara orsaker.

Tepåsar på ögonlocket kan ha en viss effekt mot mörka ringar. Te innehåller tanniner som anses ha en reducerande effekt på mörka ringar. Det är dock inget som är vetenskapligt bevisat. Genom att använda kalla tepåsar och gurkskivor kyls hyn ner, vilket har en sammandragande effekt på blodådrorna. När de drar ihop sig minskar både mörka ringar och påsar under ögonen. Det finns förstås produkter speciellt avsedda för att ha samma effekt, om du inte vill springa till köket!

Tips från Vichy: Prova Aqualia Thermal ögongel som har en uppfräschande effekt på den tunna huden kring ögonen. 190 kr på Apoteket.