in

Skadar tvål huden?

Nyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här: Lyssna på fler avsnitt här! Kan tvål vara skadligt för huden? Ja, särskilt om du tvättar dig ofta med tvål, vilket kan irritera huden och göra den torr. Anledningen? […] Mer

Nyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här:

Lyssna på fler avsnitt här!

Kan tvål vara skadligt för huden?

Ja, särskilt om du tvättar dig ofta med tvål, vilket kan irritera huden och göra den torr. Anledningen? Ett alldeles för högt pH-värde (ca 10) som höjer din huds naturliga pHsom som ligger kring 5.

Även om det omedelbart känns som att tvål verkar bra mot fet hud, kan du på sikt riskera en ännu fetare hud. Tvålen irriterar nämligen huden, vilket stimulerar fettproduktionen. Välj hellre att tvätta din hud med en rengöringsprodukt som inte är tvålbaserad. Om du har fet hud kan du prova t.ex. Normaderm rengöringsgel från Vichy.