in

Kan man bli beroende av hudkräm?

Nyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här: Lyssna på fler avsnitt här! Kan man bli beroende av hudkräm? Nej, de ingredienser som tillförs huden via en kräm påverkar endast hudens nuvarande tillstånd. En kräm kan aldrig […] Mer

Nyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här:

Lyssna på fler avsnitt här!

Kan man bli beroende av hudkräm?

Nej, de ingredienser som tillförs huden via en kräm påverkar endast hudens nuvarande tillstånd. En kräm kan aldrig sänka hudens egen produktion av viktiga ämnen. När du använder den kanske det känns som att du är beroende, eftersom huden från början har problem. Du har helt enkelt vant dig vid att huden känns på ett visst sätt.

Det handlar om balansen i huden. Om t.ex. uttorkning är ett tillfälligt problem kan huden själv reglera sin fuktbalans när du slutar att använda produkten. Har du däremot naturligt uttorkad hud kommer problemet kanske att vara kvar när du slutar använda krämen. Men du har inte blivit beroende!