in

Jag tränar mycket och svettas, är det dåligt för hyn?

Nyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här: Lyssna på fler avsnitt här! Jag tränar mycket och svettas, är det dåligt för hyn? Svett är inte dåligt för huden, tänk bara på att duscha efter träningen. När […] Mer

Nyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här:

Lyssna på fler avsnitt här!

Jag tränar mycket och svettas, är det dåligt för hyn?

Svett är inte dåligt för huden, tänk bara på att duscha efter träningen. När huden blir varm öppnar sig nämligen porerna och smuts har lättare att tränga in. Men lite svett på hudytan, det vi svettas utan att träna och bli varma, är bara bra. Svettet blandar sig med fett från huden och skapar en skyddsbarriär på hudens yta som håller borta bakterier och smuts. Tänk också på att inte duscha för varmt eller i onödan eftersom vatten torkar ut huden. Använd gärna en bodylotion efter du har duschat för att återfukta huden igen. Kom ihåg att träning är bra för din hud – när kroppen är i form är även huden i form (i varje fall bättre än om du inte tränar)!