in

Hjälp! Vad gör jag åt min feta hy?

Hjälp! Vad gör jag åt min feta hy? Det första du ska tänka på är att använda produkter speciellt anpassade till din hudtyp. De ska inte vara för starka och göra huden irriterad – det gör den ännu fetare. Det är viktigt att du rengör huden ordentligt och att du avslutar med ett ansiktsvatten.   […] Mer

Hjälp! Vad gör jag åt min feta hy?

heigl

Det första du ska tänka på är att använda produkter speciellt anpassade till din hudtyp. De ska inte vara för starka och göra huden irriterad – det gör den ännu fetare. Det är viktigt att du rengör huden ordentligt och att du avslutar med ett ansiktsvatten.
 
Idag finns även särskilda foundations som är anpassade till fet hud
. Då slipper du känslan av att makeupen ”rinner av huden” under dagen. En foundation till fet hud innehåller ofta mattgörande ingredienser som gör att din hud ser mindre fet hud.
 
Även om det är irriterande att ha fet hud kan du trösta dig med att denna hudtyp inte åldras lika snabbt som torr hud eftersom du slipper torrhetslinjer.

norma

Tips från Vichy:
Testa Normateint foundation till oren eller fet hud.  Den täcker effektivt utan att täppa igen porerna. Finns i 4 nyanser på Apoteket. Pris: 175 kr.