in

Funkar tandkräm på finnar? Och våra 7 bästa tips!

Bli av med finnar - Funkar tandkräm mot finnar?
Bild: Curology/Unsplash & Karolina Grabowska/Pexels

En känd huskur för att bli av med finnar är att använda tandkräm, men funkar det verkligen? Vi reder ut det och kommer med våra bästa tips för att undvika finnar! Mer

koplankar 1024x37 1

Finnar tycks alltid komma när det är som mest opassande. Men hur blir man av med dem? Och funkar det att använda tandkräm för att få bort finnarna? Vi reder ut!

Funkar tandkräm på finnar?

Det finns många huskurer och tips på hur man själv kan få bort finnar snabbt och enkelt. En vanlig myt är att tandkräm fungerar. Men nej, tandkräm är inte att rekommendera! Myten att tandkräm fungerar mot finnar kan ha uppstått när Cindy Crawford berättade att hon använder tandkräm för att snabbt ta bort en finne inför en modeshow. Men det är inget råd att följa eftersom tandkrämen kan irritera huden. Den kommer förmodligen att torka ut huden, men att ta bort finnar är det inte säkert att den klarar. Enligt Australian Skin Clinics innehåller tandkräm en menthol-ingrediens som kan göra huden irriterad, kliande och torr. Nej tack på den! Så var istället noga med din hudvårdsrutin och använd krämer som är anpassade för att avlägsna finnar.

Funkar tandkräm mot finnar?
Bild: Anastasiia Ostapovych/Unsplash

Hur får man bort en finne på en timme?

Någon mirakelkur som helt trollar bort finnen på en timme finns nog inte. Då är istället concealers och foundation som är speciellt avsett för att dölja oren hud att rekommendera som en enkel quick fix-lösning!

7 tips för att få bort finnar

  • Undvik att ta på huden i ansiktet, speciellt på finnarna, då smuts på händerna överförs till ansiktet.
  • Hur lockande det än må vara, försök att låta bli att klämma den där envisa finnen. Risk för inflammation ökar och du kan få ärr.
  • Var noga med att tvätta ansiktet morgon, kväll och efter fysisk aktivitet med en ansikstvätt som är anpassad för finnig hy.
  • Din mobil samlar på sig bakterier och smuts som kan sprida sig till ansiktet när du håller mobilen mot kinden. Så rengör mobilen regelbundet, exempelvis med våtservetter.
  • Byt örngott ofta, varannan eller var tredje dag ungefär, det kan hjälpa till att motverka uppkomsten av finnar. Då smuts som samlats på örngottet kan nå ansiktet och täppa till porerna.
  • Var noga med att regelbundet tvätta dina sminkborstar, då smuts och sminkrester också samlas där.
  • Använd punktbehandlingar för att få bort finnarna. Vi listar tre av våra favoriter här nedan!

Istället för tandkräm, prova någon av de här punktbehandlingarna!

Så får du bort finnar

En gel som öppnar upp porerna i huden och har en bakteriedödande effekt på bakterien som orsakar akne från Basiron. Läs mer och köp här.

Punktbehandla finnar med Drying Lotion från Mario Badescu

En effektiv punktbehandling som minimerar finnar och hjälper till att torka ut dem under natten, en bästsäljare från Mario Badescu. Läs mer och köp här.

Bli av med finnar

En snabbverkande kräm som hjälper till att förhindra utslag och rengöra huden på djupet från Formula 10.0.6. Läs mer och köp här.