in

Är brun-utan-sol skadligt?

Är brun-utan-sol skadligt?Brun-utan-sol eller bodylotion med ”summer glow” skapar en färgreaktion på det allra yttersta hudlagret vilket ger en mörkare färg. Hudlotions med ”summer glow”-effekt och klassisk brun-utan-sol innehåller samma ämnen som gör huden brun, men hudlotions innehåller generellt lite mindre av ämnet, vilket gör att färgresultatet blir svagare.  Att använda brun-utan-sol produkter påverkar inte […] Mer

Är brun-utan-sol skadligt?

lohanbrun

Brun-utan-sol eller bodylotion med ”summer glow” skapar en färgreaktion på det allra yttersta hudlagret vilket ger en mörkare färg.

Hudlotions med ”summer glow”-effekt och klassisk brun-utan-sol innehåller samma ämnen som gör huden brun, men hudlotions innehåller generellt lite mindre av ämnet, vilket gör att färgresultatet blir svagare.  Att använda brun-utan-sol produkter påverkar inte det pigment som finns naturligt i huden och är inte farligt. Samtidigt är det viktigt att inte lura sig själv. Trots att huden blir mörkare skyddar inte fuskbrännan mot solen.

För bästa resultat rekommenderas det att skrubba huden i duschen innan applicering. Det gör att färgen blir jämnare och sitter bättre. Ett tips är att återfukta extra torra kroppsdelar (t ex armbågar och knän) med en vanlig bodylotion någon timme innan du applicerar brun utan sol. Annars kan de bli lite väl bruna. Var också försiktig med användning på fötter och händer, det är svårt att få det riktigt snyggt. Glöm inte att tvätta händerna noga efter applicering, annars kan du få orange nagelband och det går inte bort så lätt.
 

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.