in

Hon är VeckoRevyns nya sminkbloggare!

hiilenbloggstor

Från och med nu hittar du en av Sveriges vassaste sminkbloggar här på Veckorevyn.com. Spana in Helen ”Hiilen” Torsgårdens inspirerande sminkningar direkt!

Mer

VeckoRevyns senaste bloggtillskott är grymma makeupartisten Helen Torsgården. I hennes blogg hittar du videoklipp, bilder, skönhetstips och steg för steg-guider till både enkla och avancerade sminkningar. Vi passade även på att låta er läsare ställa era frågor om smink direkt till Helen. Spana in eller gå direkt till bloggen!

Tips på bra mascara?

Hej Helen! Om jag vill investera i en riktigt bra mascara som ger långa, fylliga fransar. Vilken skulle du rekommendera?

Helen svarar: Jag har två favoriter. Den ena kan man köpa i de flesta butiker som säljer smink och heter L’oréal Voliminous x5, och den andra kommer från DIOR och heter Diorshow extase. De sitter hela dagen och ger långa, superfina och fylliga fransar.

Gör jag fel med min foundation?

Hej, jag tycker att jag ser konstig ut när jag använder foundation (trots att det ska vara en färg som passar mig). Är det så inte alla passar i foundation eller gör jag fel?

Helen svarar: Du kanske använder en foundation som inte riktigt passar din hudtyp. Om man för exempel har torr hy och använder en foundation fö fet hy som blir matt, så kan de bli lite kakigt och se torrt ut. Har du fet hy – använd en foundation som blir matt. Om du har torr hy – använd en foundation som ger mer fukt.

Får man sämre hy av mycket smink?

Hej Helen, jag och mina tjejkompisar har diskuterat den här frågan ett tag och hoppas att du kan svara! Får man sämre hy av att bära mycket smink (framför allt foundation och puder) eller är detta bara en myt?

Helen svarar: Alla har ju olika hudtyper, och alla reagerar på olika. En del foundations kan faktist göra din hy sämre. De kan täppa igen porerna och orsaka akne. Bäst är att använda smink som är så naturligt som möjligt och jag skulle rekommendera en mineralfoundation.

Varför ser inte mitt rouge snyggt ut?

Hej, jag har svårt att få till mitt rouge. Det ser alltid så snyggt ut på andra, men jag ser antingen ut som en påskkärring eller så ser jag helt rödflammig ut. Vad gör jag för fel? Har testat både puder– och cremerouge.

Helen svarar: Det viktigaste när man ska applicera en rouge är att underlaget är jämnt. En jämn foundation med ett lager puder för att fixera ovanpå. Då får du en jämn fin rouge. Om du ser ut som en påskkärring när du applicerat rouge så skulle jag rekomendera att du använder en ljusare ton, den är med all säkerhet för mörk.Välj istället en färg som är ljus och frisk.

En sak som också är viktigt är hur du applicerar din rouge. För att få det att se så naturligt ut som möjligt så skall färgen ligga på kindäpplet. (En rouge ska återskapa den naturliga rodnaden) Le och applicera rougen lätt på kindäpplets högsta topp.

Tips på billigt smink?

Hej, och tack för en inspirerande blogg! Jag tycker att det är superkul med smink och gillar att testa olika färger på skuggor, läppstift osv. Problemet är att jag inte kan köpa ens hälften av allt jag skulle vilja ha eftersom det är så dyrt. Har du något tips på något märke som är billigt men samtidigt bra?

Helen svarar: Tack så mycket! Ett av mina favoritbudgetmärken finns faktist på internet och heter E.L.F, (www.eyeslipsface.se) Där kan man köpa massor med skönhetsprylar för endast 15kr! Kan rekommendera deras läppstift och ögonskuggspenslar. Andra märken som är lättare att få tag på är H&M’s egna och IsaDora. Riktigt bra budgetprodukter!

Hur länge sminkar du dig?

Hej Helen, jag är nyfiken, hur lång tid tar det för dig att göra dig i ordning på morgonen?

Helen svarar: Oj, det är olika från dag till dag. De dagar jag jobbar tar det längre tid, då kan de ta lite över 1 timme med hår, kläder och smink. Men till vardags går det betydligt snabbare. Kanske en halvtimme.