in

Steg för steg-guide till perfekta naglar

naglar

Matcha din partyklänning med snygga naglar. Här visar vi vägen till en lyckad hemmamanikyr!

Mer

Det här behöver du:

1. Nagellacksremover
2. Bomullstuss/-pads
3. Underlack
4. Färgat lack
5. Överlack
6. Nagelolja
7. Handkräm
8. Nagelbandskräm

Verktyg:
9.
Nagelborste
10. Nagelfil
11. Polerare
12. Nagelbandsskärare
13. Orangepinne

Såhär gör du:

 1. Tvätta händerna noga med tvål och nagelborste. Använd gärna en tvål med peeling och se till att händerna är helt torra efteråt.

2. Ta bort rester av gammalt nagellack med hjälp av en nagellacksremover och bomull. Pressa bomullspaden mot nageln ett par sekunder och svep sedan bort resten i ett drag.  Använd gärna en acetonfri remover som inte torkar ut.

3.
Klipp och fila naglarna till önskad längd och form. Håll filen i rak vinkel mot nageln och fila bara åt ett håll. Avsluta med att polera upp nageln med poleraren.

4. Smörj in nagelbanden med en olja eller en kräm.  Massera lätt och låt verka ett par minuter. Tvätta försiktigt av naglarna med nagelborsten för en bra fettfri grund för nagellacket. Har du ingen nagelborste är ett tips är att använda en lagom mjuk tandborste.

5. För ett snyggt helhetsintryck är det viktigt att nagelbanden är jämna och fina. Ett tips är att använda nagelbandsskärare för att ta bort eventuella flisor och död hud. Är nagelbanden väldigt ojämna kan du försiktigt peta ner dem med en så kallad orangepinne eller en tops. Tryck inte för hårt, det ska inte göra ont! Du kan även använda nagelbandsremover som du penslar på om nagelbandshinnan sitter hårt.

6. Dags för lack! Börja med att lägga ett baslack. Baslacket är till för att det färgade lacket ska fästa bättre och för nageln ska skyddas mot missfärgningar. Låt torka.

7. Lägg på ditt färgade lack. Två lager brukar ofta behövas, se till att första omgången lack är torrt innan du applicerar nästa. Måla alltid på längden, från nagelbandets kant och utåt. Låt torka.

8. Avsluta med överlack för hållbarhet och glans.

9. Ta bort lack som kommit utanför med en tops fuktad med nagellacksremover och avsluta med en skön handkräm.

Tips! För att få färgen att hålla längre kan du applicera snabbtorkande överlack varannan eller var tredje dag!